Position: sygdoms > 3 >

tyktarmskræft oplysninger

   Tyktarmskræft er kræft i tyktarm . Når det sker i endetarmen i slutningen af tarmene , er det kendt som rektal cancer . De to er mest ofte omtalt sammen som kolorektal cancer

Du skal bruge: .
Din nøgne bryst
Mirror .

Årsager


Kræft opstår , når normale celler muterer . I kolorektal cancer , som regel disse celler starter som godartet polypper, som blive til kræft , når venstre ubehandlet . Selv om den nøjagtige årsag til , hvorfor celler mutere og føre til kræft ikke er kendt, i nogle tilfælde kan det være genetisk.

Symptomer


Mennesker med tidlige stadier af tyktarmskræft sjældent føler nogen symptomer . I senere stadier omfatter symptomerne en ændring i konsekvens af afføring i flere uger , rektal blødning , konstant abdominalt ubehag , træthed og vægttab .

Tests


Den mest almindelige test er en koloskopi , der bruger en lille kamera på en fleksibel slange for at se indersiden af tarmene . X-stråler med kontrast farve og CT -scanninger kan også lade sig gøre.

Behandling

Kirurgi kan udføres for at fjerne præcancerøse polypper eller nyuddannede tumorer . Det kan også bruges til at fjerne en del af tyktarmen . Andre behandlinger omfatter kemoterapi , strålebehandling og medicin , der er rettet mod kræftceller.

Forebyggelse

Ifølge Mayo Clinic , omkring 90 procent af dem med tyktarmskræft er over 50 år , så regelmæssig screening begynder i den alder er den bedste måde at forhindre det . Spise en kost rig på fibre , frugt og grøntsager , drikke alkohol i moderate mængder , motion regelmæssigt, og opretholde en sund vægt er også gode måder at hjælpe med at forhindre tyktarmskræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------