Position: sygdoms > 3 >

CLL kur

   Kronisk lymfatisk leukæmi ( CLL ) er en form for kræft , som påvirker de hvide blodlegemer og dermed svække immunsystemet . Det er almindeligt rammer folk med en median alder på 70 , og sjældent rammer dem under 40 år . Mens den eneste effektive kur er en knoglemarvstransplantation stamcelletransplantation , kemoterapi og målrettet medicinsk behandling er også ofte brugt

Symptomer


Symptomer på CLL typisk vises over tid , og måske ikke være til stede , når den oprindelige diagnose stilles . Disse symptomer omfatter typisk forstørrede lymfeknuder , milt og lever , influenzalignende symptomer som træthed og feber , et tab af appetit , og derfor vægttab , tilbagevendende infektioner, og nattesved

Kemoterapi


I de tidlige . stadier af CCL , den primære metode til behandling er simpel observation at overvåge pludselige stigninger i hvide blodlegemer . Når symptomerne begynder at dukke , kan mere aggressive behandling , såsom stråling og kemoterapi , der anvendes . Visse symptomer såsom træthed , infektion , anæmi , trombocytopeni (for lavt blodplader ) og en hævelse af lymfeknuder , kan behandles med kemoterapi narkotika . Eksempler på disse omfatter fludarabin , chlorambucil og cyclophosphamid . Andet lægemiddel , bendamustin , blev godkendt til patienter , hos hvem CLL afkast efter første behandling .
I tilfælde af , at fludarabin er ineffektiv , kan de målrettede lægemidler alemtuzumab og rituximab blive ordineret . Disse bruges i forbindelse med kemoterapi narkotika , selv om de også kan bruges alene .
I meget sjældne tilfælde kan strålebehandling anvendes til behandling af lymfeknuder , der er blevet hævet .

stamcelletransplantation


Den mest effektive måde til behandling af CLL , er gennem en knoglemarvstransplantation stamcelletransplantation , hvori kemoterapi narkotika dræbe de stamceller , der er ansvarlig for skabelsen af lymfocytter . Når denne er afsluttet , sunde blod stamceller fra en donor , er placeret i blodet , hvor de kommer ind i knoglemarven og begynder at lave sunde celler . Denne metode til behandling bruges typisk, når andre metoder mislykkes . En undersøgelse offentliggjort i april 2000 var tidsskriftet " Bone Marrow Transplantation " konkluderede , at allogene ( ekstern donor ) stamcellebehandling har et stort potentiale i kampen mod CLL .

monoklonalt antistof terapi

Monoklonalt antistof terapi indebærer udvikling af antistoffer fra en individuel immunsystemet celle , som derefter bruges til at angribe og dræbe stofferne på kræftceller , der fremmer deres vækst . Denne metode til behandling er givet gennem infusion og kan ofte bruges i forbindelse med andre stoffer . En undersøgelse offentliggjort i februar 2006 tidsskriftet " Cancer Immunologi , Immunterapi " konkluderede , at monoklonalt antistof terapi kan være yderst effektiv og eventuelt fungere som en erstatning for kemoterapi , men mere forskning er nødvendig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------