Position: sygdoms > 3 >

risiko for koloskopi

   En colonosocopy er en medicinsk eksamen , der giver din læge for at se indersiden af din kolon . Det er bruger til at screene for kræft i tyktarmen , søge efter polypper , diagnosticere Crohns sygdom og søge efter årsager til mavesmerter eller fordøjelsesproblemer . Din læge vil gennemgå risikoen for en koloskopi , før du gennemgå den procedure

Proceduren


Før undergår en koloskopi , skal du forberede flere dage ved ikke at spise fast føde og tage afføringsmidler. Du kan også nødvendigt at give dig selv et lavement . Lige før proceduren, vil du få en beroligende og smertestillende . I løbet af koloskopi , vil du ligge på din side , mens colonoscope , en meget lille kamera knyttet til røret, er indsat i din anus og forsigtigt lempes ind i din kolon . Under dit koloskopi , kan vævsprøver skal tages , og polypper kan fjernes . De risici, der er involveret i en koloskopi omfatte fysisk skade på din krop og bivirkninger medicin .

Fysisk skade


Der er en risiko for , at du kunne opleve fysisk skade som følge af din koloskopi . Dette omfatter en tåre i vævet af væggene i din kolon eller din endetarm . De skader kan spænde fra en lille alias til et stort hul . Hvis en polyp fjernes i løbet af proceduren , har du måske tunge eller ukontrolleret blødning fra fjernelsen site . Du er også risiko for at udvikle en infektion under din opsving .

Bivirkning


Du får en bred vifte af medicin før og under din koloskopi , herunder afføringsmidler , beroligende og smertestillende midler. Der er en risiko for , at du vil opleve en negativ reaktion på en af dem . Den afføringsmidler kan forårsage kvalme , oppustethed og opkastning . Den beroligende kunne presse din vejrtrækning eller farlig sænke dit blodtryk . Der er en risiko for , at du kunne have en allergisk reaktion på smertestillende eller brugt nogen af de andre lægemidler .

Behandlinger

De behandlinger for komplikationer som følge af en koloskopi kan omfatte kirurgi til at reparere skader . En kirurg kan sy tårer i tyktarmen , når de er forårsaget af colonoscope eller ved fjernelse af en polyp . Infektioner kan behandles med antibiotika . Hvis medicin gør dig syg , kan læger tilbyde dig en anden medicin , som du vil tolerere bedre . De fleste af de bivirkninger ved medicin , vil blegne med tiden .

Øget Risikofaktorer

Nogle mennesker er mere udsatte for at opleve komplikationer under en koloskopi . En person, som er ældre er langt mere tilbøjelige til at opleve problemer med tårer i tyktarmen og ukontrolleret blødning . En person, der har haft et hjerteanfald i den seneste tid er større risiko for oplevelse hjerte-kar- problemer som følge af den medicin, som anvendes til at forberede proceduren .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------