Position: sygdoms > 3 >

er sport vandflasker skadelige ?

   Plast sport vandflasker indeholder et kemisk stof kaldet bisphenol A ( BPA ) . BPA kan være skadelige for det endokrine system , fordi det efterligner en endokrin hormon , østrogen

Effekter


Ifølge University of Cincinnati videnskabsmand Scott Belcher : " Der er en stor mængde videnskabelige beviser for de skadelige virkninger [om det endokrine system ] af meget små mængder BPA i laboratorie- og dyreforsøg , men lidt klinisk evidens relateret til mennesker . "

Heat og BPA


Belcher gennemført en undersøgelse, hvor sports vandflasker blev udsat for kogende vand og konstateret, at op til 55 gange mere BPA blev udgivet end ved normale temperaturer . Hans undersøgelse viste, at varmen væsken har en direkte følge af mængden af BPA frigivet . Belcher understregede , at det stadig er uklart, hvilket niveau af BPA er skadeligt for mennesker . Resultaterne af denne undersøgelse blev offentliggjort i januar 30, 2008 -udgaven af tidsskriftet Toxicology Letters .

BPA -Frie produkter


Mange plastprodukter er nu frigivet i en BPA-fri version . De fleste af produkterne er mærket på anden måde at vise , at de ikke indeholder BPA . Metal sport flasker er naturligt BPA-fri .

Forebyggelse /Solution

Hvis du er bekymret for BPA forbrug , blot købe plastprodukter i en BPA-fri version eller skifte til metalvarer .

teorier /Spekulation

Der er en række teorier , der spekulerer , at BPA kan have en indvirkning på autisme og kognitiv svækkelse . Samtidig med disse teorier , har undersøgelser vist en sammenhæng mellem hormonforstyrrende og neuro-endokrine hormoner i skizofreni .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------