Position: sygdoms > 3 >

hvad er effekten af kræft i hjernen strålebehandling på tumorer ?

   Læger kan behandle hjernetumorer med strålebehandling ved hjælp af røntgenstråler eller andre højenergi- partikel stråler til at dræbe kræftceller . Strålebehandling kan bruges uafhængigt eller i kombination med andre former for kræftbehandling , såsom kirurgi

ekstern strålebehandling


Ifølge Mayo Clinic , ekstern strålebehandling terapi bruger en energiproducerende maskine uden for kroppen at fokusere stråling på en hjernesvulst . Denne form for behandling er brugt til at ødelægge tumorceller , før de har en chance for at vokse og sprede sig.

Whole Brain Radiation


Hele hjerne stråling kan bruges til at anvende en ekstern stråle af energi i hele hjernen , der dræber en eller flere hjernesvulster , der ikke kan fjernes med hjernekirurgi .

radiosurgery


Sterotactic radiosurgery er en form for strålebehandling , der bruger multiple stråler af meget fokuseret stråling til at dræbe et lille område af kræftceller i hjernen . Radiosurgery er ikke en traditionel form for hjernekirurgi .

Stråling efter operation

Strålebehandling kan anvendes efter hjernekirurgi at dræbe resterne af hjernesvulster , der ikke blev fjernet ved operation .

Side Effects

Brain tumor patienter kan opleve bivirkninger efter strålebehandling , herunder hovedpine , træthed eller kvalme . Hovedbund irritation kan også forekomme hos patienter, som har gennemgået strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------