Position: sygdoms > 3 >

hvor hurtigt efter starten kemoterapi føler du dig effekter ?

  

mest almindelige bivirkninger


Hvordan folk reagere på de bivirkninger af kemoterapi varierer fra person til person og er påvirket af en persons generelle sundhedstilstand forud for behandlingen og de typer af lægemidler truffet . Visse personer vil opleve meget svære symptomer inden for timer , og hver dag efter i uger eller måneder , mens andre kan have mere moderate virkninger eller slet ingen . De mest almindelige bivirkninger er kvalme , opkastning , hårtab , træthed , anæmi og infektion .

Kvalme og opkastning


Kvalme og opkastning kan begynde under behandling og forbliver i flere dage eller måneder . Spise tørre fødevarer som kiks første ting om morgenen hjælper afværge kvalme , ligesom dem, der lider af morgenkvalme . Spise hyppige , små måltider , som er let at fordøje , drikke masser af vand og frugt juice , samt undgå at spise før kemoterapi kan mindske problemer med fordøjelsen .

Hårtab


Fortynding af hår og hårtab generelt don ' t forekomme tidligt i behandlingen , og kan tage flere runder af kemoterapi skal vises , men afhænger af narkotika en person tager for hans eller hendes særlige kræft og deres individuelle sundhed . Beskyttelse af hovedet mod UV-stråler med en hat eller tørklæde anbefales og ved hjælp af blide hårprodukter og pensler er rådes til at undgå at irritere huden eller understreger håret .

Træthed /Anæmi

For at generere nye celler kræft celler skal destrueres . Med, er de røde blodlegemer negativt påvirket af et fald i mængden af ilt , de modtager . Patienter kan føle sig svag , træt , oplever åndenød og føler sig svimle , når de står efter at have siddet eller fastsætter . Det er vigtigt at få masser af hvile og mindske aktiviteter , indtil kroppen har en chance for at regenerere . Spise en sund kost med masser af jern rige fødevarer er også gavnligt .

undgå infektioner

Ligesom de røde blodlegemer påvirkes af kemoterapi , så er de hvide blodlegemer , som er vigtige for opretholdelse af immunitet mod infektion . For at undgå risikoen for at kompromittere dit helbred yderligere at reducere din eksponering for bakterier ved at vaske dine hænder ofte , idet daglige brusebade for at holde huden ren , undgå steder, hvor der er børn eller sygdom , og beskytte mod at skære eller bryde åbne din hud . Hvis du oplever en feber , vejrtrækningsproblemer, diarré eller opkastning , der ikke vil ophøre eller usædvanlige blå mærker eller blødning , kontakt omgående læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------