Position: sygdoms > 3 >

hvor lang tid at vente til en anden prostata biopsi

   Prostatabiopsi er en væv prøveudtagningsprocedure designet til at opdage potentielt kræft ændringer i prostata . Resultaterne af denne procedure er typisk gennemgås af en specialist kendt som en patolog , der kan finde eventuelle ændringer og bestemme deres betydning på lang sigt . I nogle tilfælde kan resultaterne af en indledende biopsi ikke være klar , med angivelse af behovet for en opfølgningsprocedure inden for de næste mange måneder

Forståelse prostatabiopsi


En prostata biopsi er normalt udført med en tynd , hul nål, der føres gennem væggen i endetarmen til prostata . Når nålen er på plads , en fjederbelastet mekanisme inde i det kaster den ind i prostata , fældefangst små cylindre af væv inde i nålen 's interiør . Afhængig af din læges præferencer , kan der tages prøver kun fra det sted, der mistænkes problemer , eller fra områder gennem prostata . Typisk er 10 til 12 prøver indsamlet i forbindelse med en enkelt procedure .

Betingelser fører til en anden Biopsi


Ifølge American Cancer Society , at resultaterne af en prostata biopsi kan afsløre ændringer i din prostata celler, der ikke er klart kræft , men er også helt klart ikke normal . Hvis din patologen finder den slags celler , vil han mærke dem " mistænkelige " og undersøge sagen nærmere .

Afhængig af deres fysiske egenskaber , vil din mistænkelige prostata celler typisk falde i en af to hovedkategorier . Hvis dine celler viser tegn på en tilstand kaldet prostata intraepithelial neoplasi ( PIN ) , vil de ser unormale , men vil ikke udstille indlysende vækstmønstre som dem der findes i ægte kræftceller . Patologer ofte sted PIN celle fund i to separate kategorier . Hvis du udvikler lav kvalitet PIN , er der ingen klare tegn på, at du vil udvikle prostatakræft på et senere tidspunkt . Men hvis din PIN-kode er høj kvalitet , der er omtrent en 20 til 30 procent chance for , at du allerede har kræft et eller andet sted inde i din prostata . Under disse omstændigheder er der en god chance din læge vil anbefale en opfølgning biopsi . Chancerne for en sådan henstilling øges, hvis din første biopsi kun medtaget prøver fra en del af din prostata .

Din prøver kan også vise tegn på en anden tilstand kaldet atypiske små acinar spredning ( ASAP ) . Hvis dette er tilfældet , vil nogle af cellerne i din prostata vise nogenlunde klare tegn på kræft . Dog vil antallet af celler med disse tegn typisk være for lille til at opfylde kravene til en kræftdiagnose . Still , hvis du har ASAP , der er omtrent en 40 til 50 procent chance for , at du allerede har prostatakræft .

Planlægning af en Opfølgningsprocedure


Ifølge Mayo Clinic , er opfølgningen prostata biopsier normalt bestilles inden for tre til seks måneder af den oprindelige procedure . Konsultere din læge for at lære mere om de potentielle tidsrammen for dit andet biopsi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------