Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan forstå brystkræft testresultater

  Brystkræft vil påvirke en ud af hver otte kvinder , ifølge statistik fra det medicinske område Medline Plus . Det er sandsynligt , at du eller nogen du kender vil opleve brystkræft . Forståelse testresultater vil hjælpe kommunikationen med læger , når man diskuterer diagnose, prognose og behandling
1 .
Vid , at brystkræft testresultater findes i to separate , men lige så vigtigt måder-den oprindelige diagnose og iscenesættelse rapporten . Den første diagnose bestemmer, om den mistænkte celler kræft , mens mellemstationen rapporten vil bestemme hvor langt kræft har spredt sig i hele kroppen . Ved behandlingen af rapporten fra den oprindelige diagnose , en " negativ " rapport betyder, at cellerne testede blev benigne ( ikke-kræft ) . En " positiv " på den oprindelige diagnose betyder , at kræft var fundet, og at yderligere undersøgelser skal gøres for at bestemme dens scenen .
2 .
mellemstationer Rapporten vil indeholde en bred vifte af oplysninger , herunder det område af kroppen , hvorfra enheden blev fjernet , din personlige historie thusfar og de forsøg , der er blevet udført , det forventede diagnosen før testning , den fysiske beskrivelse af prøverne (herunder en beskrivelse af prøverne under forstørrelse ) , resultaterne fra eventuelle særlige analyser, som lægerne ( som f. eks blodprøven ) , og den endelige diagnose-resultatet af testen.

3 .
Læs iscenesættelse rapporten at bestemme omfanget af den oprindelige tumor fra den endelige diagnose . Ifølge den amerikanske Cancer Society , vil den primære tumor oplysninger om rapporten kan betød med et stort " T "efterfulgt af bogstavet " X " eller et nummer fra nul til fem . TX betyder , at læger ikke var i stand til at fastslå omfanget af brystet tumor . T0 betyder, at de ikke var i stand til at finde en primær tumor . T1 gennem T4 betyder, at der er en primær tumor varierer i størrelse fra mindre end 2 cm ( T1 ) til mere end 5 cm i hele (T3 ) til en tumor som er vokset ind i huden eller brystvæggen ( T4 ) .
4 .
Bestem tilstand nærliggende lymfeknuder . Dette er tilkendegivet på rapporten med et stort " N " efterfulgt af bogstavet " X " eller et nummer fra nul til tre . NX betyder , at læger ikke var i stand til at bestemme tilstand lymfeknuder . N0 betyder , at kræft ikke er til stede i lymfeknuderne . N1 gennem N3 betyder , at kræft er til stede i en række lymfeknuder varierer fra et til tre ( N1 ) til 10 eller mere ( N3 ) .
5 .

det kontrolleres, om kræften har spredt sig til andre områder af kroppen ( metastasized ) . Dette er betød med et stort " M "efterfulgt af bogstavet " X " eller en nul eller ¨¦n . MX betyder , at læger ikke var i stand til at afgøre , om kræften har spredt sig til andre områder af kroppen . M0 betyder , at kræft er begrænset til det primære websted . M1 betyder , at kræften har spredt sig til fjerntliggende organer som lever , hjerne eller lunger .

gode råd og advarsler


 • Bemærk, at ikke alle labs udnytte denne standardiseret rapporteringssystem fra den amerikanske Blandede kræft , så hvis din lab afviger i form , rådføre sig med din læge for at forstå systemet anvendes.
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------