Position: sygdoms > 3 >

skilte til at se i brystkræft

   Self-viden er magt . Ifølge breastcancer. org , er cirka 20 procent af alle brystkræfttilfælde fundet gennem fysisk undersøgelse , ikke mammografi . Kvinder , der kender tegnene på brystkræft , samt hvad klumper ikke kræft , er bedre i stand til at beslutte, hvornår de har fundet noget unormalt , som kræver en læges opmærksomhed

Skilte


The American Cancer Society ( ACS ) rapporter fleste brystkræft har ingen symptomer, når de er i deres tidligste , mest behandles fase. Når en bryst tumor er vokset stor nok til , at en kvinde kan mærke det , hvis masse er ofte smertefri .

Selvom en smertefri klump kan være en kvinde eneste anelse om brystkræft , er der mange andre tegn på brystkræft en kvinde bør være opmærksomme på og se til . Mayo Clinic advarer om, at hvis en kvinde opdager vis abnormaliteter hun skulle lave en aftale med hendes læge , selv om hun for nylig havde en normal klinisk brystundersøgelse ( CBE ) eller mammografi . Disse abnormaliteter er en bryst klump eller fortykkelse , der føles anderledes fra det omgivende væv , dimpling i brystet hud , rødme eller huller i brystet hud , så det ligner en appelsinskal , en ændring i brystet størrelse eller form , en inverteret brystvorte , blod kommer fra brystvorten , og peeling eller afskalning på brystvorten .

BSE


Selvom ACS mener bryst selv-eksamen et valgfrit trin i en kvindes bryst kræft tidlig påvisning arsenal , det samfund understreger, at det er vigtigt for en kvinde at vide, hvordan hendes bryster normalt udseende og så hun lettere kan og hurtigt få øje på nogen ændringer og konsultere sin læge .

Susan G. Komen Foundation advarer BSE bør ikke bruges som erstatning for CBE eller mammografi , som begge skal foretages årligt på kvinder i alderen 40 og ældre .

ikke-kræft Årsager


Af natur , brystvæv er en smule ujævn , og kan endda få meget klumpet , men langt de fleste af disse klumper er ikke kræft , ifølge ACS . En kvindes bryster gå gennem mange ændringer i hele sin levetid , ofte som reaktion på udsving i hormoner . National Cancer Institute ( NCI ) minder os disse hormoner kan medføre bryster til at blive klumpet før en kvindes menstruationscyklus , under graviditet , mens du ammer , og som en følge af p-piller eller hormonbehandling .

Sortering It Out

Selvom bryst bump forårsaget af ebbe og strømmen af hormoner er ikke kræft , som ikke nødvendigvis gør det lettere at skelne en harmløs klump fra en farlig én. Den Komen fundament fortæller os , hvis det klumpdannelse en kvinde føler sig i en af hendes bryster er det samme klumpdannelse føler hun i hele denne bryst eller i hendes andet bryst , er det sandsynligt normal . Men hvis det faste føles anderledes, eller er sværere end andre dele af hendes bryst , bør hun tale med sin læge .

Safety First

NCI understreger , at ingen ændring i brystet udseende eller føler er for lille til at spørge om . " I virkeligheden, at det bedste tidspunkt opkaldet [ din sundhedspleje udbyder ] er , når man først lægger mærke en bryst forandring . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------