Position: sygdoms > 3 >

behandling af myelomatose med dexamethason

   Myelomatose er en blodkræft hvor hvide blodceller plasmaceller formerer sig for hurtigt , der påvirker blodet , immunsystemet , knogler og mange andre områder af kroppen . Mens der ikke er nogen kur mod myelomatose , er der flere behandlingsmuligheder, der kan forlænge og forbedre livskvaliteten

Dexamethason


Dexamethason er et glukokortikosteroid , der bruges i behandlingen af myelomatose . DEX , som det nogle gange er forkortet , kan bruges alene eller i kombination med andre kræft-bekæmpelse medicin .

Action


Dexamethason virker ved at reducere hævelse omkring tumorer , ændre den måde, immunsystemet reagerer på trusler , reducere kvalme i forbindelse med kemoterapi og drab af visse kræftceller i en målrettet .

Side Effects


De mest almindelige bivirkninger af dexamethason er ændringer i appetit , moodiness , søvnløshed , væskeretention , svaghed , halsbrand , langsom heling af sår og forhøjet blodsukker . Rådfør dig med din læge om eventuelle bivirkninger du oplever .

Fælles Bruger

Dexamethason er undertiden anvendes alene til behandling af myelomatose i lave eller høje doser . Andre gange er det bruges i kombination med medikamenter såsom thalidomid , lenalidomid , bortezomib , melfalan , lenalidomid , venicristine eller doxorubicin .

Effektivitet

Effektiviteten af dexamethason vil afhænge af den fase af dit myelomatose , sammen med den specifikke type af myelomatose , du har . Respons på behandling kan også blive påvirket af hvilke andre lægemidler administreres sammen dexamethason . Rådføre sig med din læge kan give dig fingerpeg om, hvordan de forudsige du vil reagere på behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------