Position: sygdoms > 3 >

forskelle mellem karcinom & melanom

   karcinom og melanom er former for hudkræft med særlige egenskaber i udseende , udbredelse , symptomer og dødelighed . Hudkræft er den mest almindelige form for kræft , og at vide de særlige egenskaber ved begge typer af hudkræft gør identifikationen lettere , når de foretager en diagnose .

Kendetegn


hudkræft opstår i det ydre lag af huden og er kategorisk betragtes som den mest almindelige form for kræft , med basalcellekarcinom som sin mest almindelige form . Det indebærer udvikling af en godartet svulst , der kan vises på et lokaliseret område af huden . Melanomer er ondartet form for hudkræft med pigment-producerende celler i huden . Det er den mest farlige form for hudkræft , da det ikke kun påvirker huden pigment , men kan i sidste ende inddrage andre organer i kroppen som kræftcellerne spredt sig.

funktioner


Carcinom på huden fremstår som en lille , skinnende knude på de områder, ofte er udsat for sollys , som regel på halsen , arme , ansigt , hoved , hænder og underarm . Små blodkar engang forekomme overfladisk på knuder . Det kan til tider synes som rå , tør hud på brystet og tumor vokser langsomt i et kursus måneder eller år . Spredes til andre dele af kroppen er også sjældne. Selv om hudkræft er den mest almindelige form for hudkræft , er det mindste dødelige som det vokser langsomt og mindre tilbøjelige til at sprede sig til andre områder af kroppen .

melanom normalt vokser med fremkomsten af en lille , at pigmenteret hud og sandsynligvis forekomme på en allerede eksisterende pigmenteret muldvarp . Udseende kan variere fra flade og uregelmæssige brune pletter af sorte pletter på en hævet brun plet med rød , sort , blå eller hvide pletter . Melanom er mindre udbredt , men tager den mere progressive type og kan let sprede sig til andre områder af kroppen .

Kræftceller i melanom formularer fra cellerne producerer huden pigmenter , mens carcinoma påvirker huden med sit udgangspunkt fra epidermis , det yderste lag af huden .

Risici


Arvelighed er udsættelse for UV- stråling og svækket immunsystem disponerende faktorer for cancer og modermærkekræft at forekomme . Personer med lys hud , der let brænder og fregner let er i fare for melanom og carcinom . Forekomsten af unormale muldvarpe og en historie blæredannelse solskoldning i barndommen eller teenageår øger risikoen for modermærkekræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------