Position: sygdoms > 3 >

hjernesvulst & fraktioneret ekstern strålebehandling

   Hjernetumorer er kræft svulster , der stammer i hjernen eller spredt sig til hjernen fra andre dele af kroppen , såsom en lunge , nyre eller bryst . Læger kan bruge fraktioneret ekstern strålebehandling til behandling af en hjernesvulst

fælles Brain tumorer


Ifølge Neurologisk Institute i New York , gliomer er tumorer , som angriber bindevæv i en patients hjerne . Meningiomas er tumorer , der udvikler fra meninges , eller membraner , der omslutter hjernen .

Symptomer


En patient med en hjernesvulst kan opleve hovedpine eller kramper . Tumorer i den forreste del af hjernen kan give ændringer i personligheden , og tumorer i midterste område af hjernen kan påvirke en patients vision eller styrke .

Fraktionerede ekstern strålebehandling Betydning


Fraktionerede ekstern strålebehandling er en form for stråling behandling, der bruger flere små doser af stråling fra en ekstern kilde at forstyrre DNA af tumorceller og stoppe dem i at vokse og sprede sig. Mindre doser af stråling forårsager mindre skade til normale hjerneceller og færre bivirkninger end højere doser af stråling .

funktioner

Strålebehandling fagfolk kan bruge billedbehandling teknikker som CT-scanning i at målrette fraktioneret ekstern strålebehandling på mikroskopiske tumorceller og undgå normale hjerneceller så meget som muligt .

Andre stråling Typer

Læger kan behandle kræft i hjernen hos patienter med andre former for strålebehandling , såsom gamma kniv terapi eller protonstrålen terapi . Læger kan kombinere hjernesvulst kirurgi eller kemoterapi med et kursus for strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------