Position: sygdoms > 3 >

hvad er onkologi massage ?

   Massage har i stigende grad blevet accepteret som en supplerende form for behandling til kræftpatienter . Men kræftpatienter , der overvejer at søge massage skal uddanne sig på de typer af massage , der er hensigtsmæssige, samt hvilke forholdsregler de bør tage , når de søger en kompetent onkologi massage terapeut

Definitioner


Foreningen for Oncology Massage definerer onkologi massage som "Tilpasningen af massage for sikkert at pleje krop , sind og ånd for enhver, der beskæftiger sig med kræft . " Oncology er studiet af kræft , og kræft er simpelthen defineres som en unormal masse af celler , der vokser ukontrolleret i kroppen .
Yderligere læsning definerer massage som den gamle kunst at manipulere det bløde væv i kroppen til at lindre stress og fremme den generelle trivsel .

Typer


Det vigtigste modalitet for massage , der anvendes i USA er svensk massage . Denne stil anvender primært glidende , strøg , æltning og banke til at manipulere blødt væv og muskler . Andre former for massage det ville være passende for onkologiske patienter inkluderer myotherapy , zoneterapi , aromaterapi , energi arbejde , Kraniosakral og lymfe massage . Undtagelse myotherapy , idet hver af disse teknikker understreger lys kontakt med patienten , eller i tilfælde af aromaterapi og nogle former for energi arbejde , ingen kontakt med patientens krop. Myotherapy indebærer dybe tissue massage til at lindre smerter .

Effects


The American Cancer Society har offentliggjort adskillige artikler , der viser fordelene ved massage . Blandt fordelene er afslapning , stress reduktion , og lempelse for træthed og smerter . Den største fordel er afslapning og stress reduktion , selv om mange patienter rapporterer bedre energi niveauer efter massage . For patienter, der gennemgår kemoterapi , kan massage forbedre træthed og mindske stress og samtidig fremme afslapning . For patienter, der gennemgår kirurgi , kan massage støtten tilbage og genoprette mobilitet til de ramte områder . Hertil kommer , rapport nogle patienter massage som en måde at fjerne behovet for smertestillende medicin .

Advarsel

MD Anderson Cancer Center ved University of Texas rapporter visse farer forbundet med onkologi massage . Massage udført af en utrænet massage terapeut kan resultere i kræftceller brækker fra den oprindelige tumor , så kræften at sprede sig. Nogle stråling patienter rapporterer øget følsomhed for berøring, hvilket resulterer i betændelse og Lymphedema . Patienter, der er på en tung narkotika regime kan lettere få blå mærker , især hvis nogen form for dybe tissue massage , såsom myotherapy udføres .
For at undgå eller minimere eventuelle bivirkninger , er det vigtigt , at patienten opsøger en terapeut uddannet i onkologi massage og få en læge samtykke til massage .

Overvejelser

The American Cancer Society anbefaler enhver beslutning om at indarbejde massage i en kræftbehandling plan formuleres med den primære læge og massage terapeut , således at hver praktiserende læge og Patienten forstår de mulige risici og fordele ved massage , samt hvad de kan forvente fra en massage session . Dette er for at beskytte patienten og sikre , at massage er sikkert og korrekt indarbejdet i behandlingsplanen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------