Position: sygdoms > 3 >

hvad er retinoblastoma hos hunde ?

   Retinoblastoma er en kræftsvulst i nethinden , som er den del af øjet , der sanser lys . Det er normalt rammer børn under 6 år , men kan også vises i hunde

Historie


Den første dokumenterede tilfælde af spontan retinoblastoma hos hunde fandt sted i 1997, ifølge Archives of Oftalmologi . Det fremgik med meget lignende symptomer ses i menneskelig retinoblastoma .

Symptomer


Det symptom , der normalt først bemærket hos hunde er en hvid glød i øjet i fotografier , da en flashen blev brugt . Dette adskiller sig fra typisk rød-øje eller blå reflekser ses hos raske hunde øjne . Andre symptomer omfatter smerter , krydsede øjne , problemer med at se eller en ændring i iris farve . En symptom mere specifikke for retinoblastom , der er blevet dokumenteret hos mennesker og hunde er en Flexner-Wintersteiner roset , som er en celle formet som en kæp og hjul i øjet .

Årsager


retinoblastom kan være genetiske , men det er ikke altid . Det er forårsaget når en retinal celle muterer , hvilket kræftknude til fordelt over hele nethinden i øjet . Det kan påvirke en eller begge øjne .

Behandling

Behandling afhænger af, hvor langt kræft har spredt sig . For mennesker , der er laserterapi og stråling til rådighed. Hos hunde , er det mindre sandsynligt, at dyr behandling processer ville blive anvendt. Fjernelse af øjet --- hvis kræften ikke har spredt sig uden for det --- er muligt .

Forebyggelse

En kæledyr ejer kan få oplysninger om en hunds forfædre fra opdrætteren . Hvis der har været en historie af denne type kræft , især hvis det skete i begge øjne , så en hund har en øget chance for at få sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------