Position: sygdoms > 3 >

hvad er scenen iv mantlecellelymfom ?

   Stage IV mantle celle lymfom er en form for non-Hodgkins lymfom . Non -Hodgkins lymfom er en form for kræft , der starter i lymfocytter af en patients lymfesystemet . Lymfesystemet er en vigtig del af immunsystemet

lymfesystemet Effect


Ifølge American Cancer Society , non- Hodgkin 's lymfom påvirker lymfocytter i flere områder af lymfesystemet , herunder lymfeknuder , milt og knoglemarv . En patient kan opleve forstørrede lymfeknuder med denne tilstand .

Mantle Cell


Mantle celle lymfom er mellemstore eller små lymfom celler og er normalt udbredt i en patients lymfesystemet , når sygdommen er diagnosticeret . Denne type lymfom ikke spredes hurtigt , og kun udgør omkring 5 procent af alle lymfekræft, som rapporteret af American Cancer Society .

Stage IV


Den fase af en lymfom er , i hvilket omfang den har spredt sig i patientens krop . En trin IV mantle celle lymfom er en avanceret form for kræft , som har spredt sig til et organ , der ikke er i nærheden af en berørt lymfeknude eller har spredt sig til organer som hjerne, lever eller rygmarv .

Risikofaktorer

Mænd er mere tilbøjelige end kvinder til at udvikle kappe celle lymfom og risikoen for denne form for kræft stiger med alderen .

Behandling

Læger behandler ofte kappe celle lymfomer med kemoterapi og en stof rituximab. Mantle celle lymfom behandling normalt ikke helbrede sygdommen , men kan bremse sin fremrykning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------