Position: sygdoms > 3 >

intraperitoneal behandling for lungehindekræft

   Malignt mesotheliom er en sjælden og hurtigt dødelig kræft, som påvirker foring ( mesothelium ) i brystet , maven , hjertet og meget sjældent , andre områder af kroppen . Mesothelium producerer en væske , der bader og beskytter organer . De fleste mesotheliomas er forårsaget af udsættelse for asbest , og 20 procent til 33 procent er intraperitoneal-findes i underlivet . Tumor fjernelse og brugen af intraperitoneal kemoterapi har øget levealder fra et år eller mindre til næsten tre år for mange patienter og længere end fem år for nogle få patienter . Den længste rapporterede overlevelse er 19 år

Typer af mesotheliomas


Der er tre typer af mesotheliomas . Den mest almindelige tumor type kaldes epithelioid . Patienter med epithelioid mesotheliomas har generelt bedre resultater . Omkring 10 procent til 20 procent af mesotheliomas er sarcomatoid eller fibrøst tumorer . Tredive til 40 procent af mesotheliomas er blandede eller bifasisk tumorer med egenskaber for både epithelioid og sarcomatoid mesotheliomas .

Tumor Debulking


Den succes, som intraperitoneal behandling hos patienter med lungehindekræft er stærkt afhængig af først at fjerne så meget af tumor som muligt , en kirurgisk procedure kaldet debulking . Målet er at fjerne alle de tumor , men det er ikke altid muligt . Den gennemsnitlige overlevelsestid for patienter med alle eller de fleste af de fjernede tumor er 35,8 måneder . Overlevelse falder med 6,5 måneder for patienter med resterende tumor knuder , der har en diameter større end 0,25 cm ( lidt større end en tiendedel af en tomme ) .

Effektiviteten af intraperitoneal kemoterapi


Kemoterapi stoffer er mest effektive mod malignt peritoneal lungehindekræft , når det administreres direkte ind i bughinden , foring af bughulen . Når kemoterapi narkotika eller narkotika får på denne måde , kan patienterne få højere doser af kræft-bekæmpelse af narkotika og oplever færre ubehagelige bivirkninger end ved at tage medicinen gennem munden , indsprøjtning eller infusion . Patienter, der har færre bivirkninger er langt mere tilbøjelige til at fortsætte kemoterapi . Intraperitoneal kemoterapi kan gives uden kirurgi eller efter indgrebet .

Administrationen intraperitoneal kemoterapi

Den kemoterapi narkotika , typisk cisplatin , er indpodet direkte ind i bughulen gennem et tyndt fleksibelt rør kaldes et kateter . Patienten har normalt fire-fem behandlinger , gives 28 dage fra hinanden . Andre kemoterapeutiske stoffer kan også føjes til behandlingsregime. Næsten halvdelen af patienterne behandlet intraperitoneal reagere på behandlingen . Intraperitoneal kemoterapi også hjælper med at kontrollere ascites-unormal væske igen ophobning i underlivet-som kan give meget ubehagelige bivirkninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------