Position: sygdoms > 3 >

livmoder & tyktarmskræft syndrom

   Lynch Syndrome , også kaldet arvelig nonpolyposis kolorektal cancer ( HNPCC ) , er en arvelig , autosomal dominant lidelse , der forårsager en højere risiko for mange former for kræft , især kræft i tyktarmen , rectum , livmoder og æggestokke

HNPCC : . Hvad gik galt


HNPCC er en genetisk sygdom der involverer " reparation gener " , der forhindrer DNA kopiering fejl opstår , når menneskeceller kløft og vokse . Da den unormale gener ikke forhindrer fejl , fejltagelser ophobes , og nogle celler kan blive til kræft .

former for kræft : Mænd


Mænd med HNPCC er modtagelige for kræft i mave -tarmkanalen, lever , øvre urinveje , hjerne , hud , galdeblæren kanaler , og prostata . Tyktarmskræft er den primære bekymring

former for kræft . Kvinder


Med undtagelse af prostatakræft , kvinder med HNPCC er i risiko for at udvikle de samme kræftformer som mænd med sygdommen , samt livmoder eller endometriecancer og æggestokkræft .

Kræft Rate

Ifølge anbefalingerne offentliggjort i " Journal of American Medical Association " i 2006 , to procent af kolorektal cancer tilfælde i USA er relateret til HNPCC . National Center for Biotechnology Information konstaterer , at mennesker med HNPCC har en 80 procent livstidsrisiko for kolorektal cancer , og kvinder har en 20 til 60 procent livstidsrisiko for endometriecancer .

genetisk screening

Voksne med slægtshistorie af kræft forbundet med HNPCC kan overveje genetisk screening . Forbundsrepublikken genetiske information ikke-forskelsbehandling Act af 2008 beskytter personer mod forskelsbehandling af arbejdsgivere eller forsikringsselskaber baseret på deres genetiske profil .

Forebyggelse

Ifølge 2006- anbefalingerne i " Journal of American Medical Association , " personer med HNPCC har brug for en koloskopi eksamen hver 1-2 år fra alderen af 20 og 25 år. Kvinder kan overveje at have deres livmoder og æggestokke fjernet som en forebyggende foranstaltning , når de er færdig med børnefødsler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------