Position: sygdoms > 3 >

slutstadiet lymfom

   Lymfom er en form for kræft . I alle kræftformer , formere celler i kroppen ukontrollabelt , forstyrre kroppens normale funktion . I lymfom , ud-af-kontrol celler i lymfeknuderne . Da lymfeknuder består primært af hvide blodlegemer , disse celler ofte forekommer i blodet . " End scene "henviser til en sygdom , der har udviklet sig til sin værst tænkelige tilstand . Slutstadium lymfom forekommer normalt, når de tilgængelige behandlinger enten ikke at anholde løbet af sygdommen eller være for giftige for patienten .

typer lymfom


Hodgkins lymfom ( HL ) og non-Hodgkins lymfom ( NHL ), adskiller sig på grundlag af visse mikroskopiske egenskaber af kræftcellerne . Generelt kan HL behandles mere effektivt så NHL og er mindre tilbøjelige til at udvikle sig til end-stage sygdom . For NHL , er den vigtigste forskel mellem dvask og ikke-indolente former . Ikke-indolent NHL reagerer godt på behandlingen og kan ofte blive helbredt , men er meget aggressiv og vil sprede sig hurtigt til den endelige fase sygdommen, hvis ubehandlet , eller hvis behandlingen ikke virker . Indolente NHL reagerer ikke så godt på behandlingen og sædvanligvis ikke kan helbredes , men også skrider meget langsomt . Selv uden behandling , kan indolente NHL tage årtier at nå frem til sidste stadium .

Karakteristik af End-Stage lymfom


Patienter nå slutstadiet lymfom enten på grund af manglende behandling ( oftest på grund af en forsinkelse af diagnosen ) eller mere almindeligt , når behandlinger ikke til bekæmpelse af sygdommen . I slutstadiet lymfom , har kræftceller spredt sig til flere lymfeknuder , i blodet og til mindst én anden orgel . Organer typisk ramt af lymfekræft omfatter hjerte , lunger , lever , knoglemarv , hud og mave -tarmkanalen .

Behandling for lymfom


Behandlinger for lymfom omfatter kemoterapi , strålebehandling og knoglemarv transplantationer. Selvom det ofte effektive , har de en række af toksiske bivirkninger til organer såsom lever , nyrer , hjerte og hjerne . Behandlinger ofte mislykkes , fordi en patient ikke længere er i stand til at tåle de bivirkninger af behandlingen , der er så intens at bekæmpe sygdommen . Overlevelsesrater varierer med den type af lymfom og patientens alder ( yngre patienter klarer sig bedre ) . Den fem- års overlevelse er 55 procent for voksne med NHL og 90 procent for børn med HL .

Behandling i slutstadium lymfom

End-scenen lymfom er nået , når konventionelle behandlinger mislykkes . Stadig meget, der kan gøres for at hjælpe en patient . Eksperimentelle behandlinger bliver konstant testet , og nogle gange disse er en mulighed for patienter i slutstadiet lymfom , som er ellers ved godt helbred . Der er også effektive metoder til at kontrollere smerter . Disse behandlinger kan forbedre livskvaliteten .

Komplikationer af End-Stage lymfom

I slutstadiet lymfom , ukontrolleret formering af unormale hvide blodlegemer fra lymfeknuder forhindrer immunsystemet fra effektiv bekæmpelse af sygdommen , hvilket resulterer i øget og mere alvorlige infektioner . Kræftcellerne , der har spredt sig til andre organer hyppigt fortsat at formere sig i disse steder , forstyrrer den normale organfunktioner . Lymfeknuderne selv kan udvide . Afhængig af deres placering , kan de hæmme normale funktioner såsom vejrtrækning og synke . Mange patienter i slutstadiet lymfom lider orgel skader forårsaget af toksiske effekter af behandlinger der tidligere blev anvendt i forsøg på at bekæmpe sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------