Position: sygdoms > 3 >

som granit har høje radon udslip ?

   Det højeste radon -emissionerne fra granit findes i røde , brune og jordfarver . Sorte generelt udleder laveste. Inden for det interval af farver , bestemme andre faktorer størrelsen af radon slippe ud i den omgivende luft . " Granit er et naturprodukt , ingen måde at vide, hvilke prøve eller flade vil have mere uran , således mere radon emission end de andre . " ( http://solidsurfacealliance. org/blog/2008/06/06/safe-granites/)

Kilde af radon


Radon er produceret af den naturlige proces af uran rådnende og dermed frigøre den lugtfri , farveløs og smagløst gas i den omgivende luft . Det forekommer overalt i verden .

Forskere er i stand til at lokalisere den mængde af radon , der udsendes af en bestemt type granit , som målingen varierer fra slab til slab .

Hvordan radon måles


Radon måles i picocuries per liter luft ( PCI /l ) . EPA ( Environmental Protection Agency ) anbefaler folk tager skridt til at ventilere et område , når det niveau, når 4 PCI /l. De har også advare om, at så lidt som to PCI /l kan være en sundhedsmæssig risiko . Organisationen " Byg Clean " ( http://buildclean . org /? id=249 ) citerer The New York Times for at sige , " 4 picocuries handler om den samme risiko for kræft som ryger en pakke cigaretter om dagen . "

Boligejere kan måle radon med billigt udstyr starter under $ 20,00 i april 2010. Hvis resultaterne er 2 pci /l eller derover , professionel test er en anbefalet mulighed .

Farerne ved radon


Som radon forsvinder , og det efterlader partikler i luften . Dette er inhaleret , og deponeres i lungerne , hvor over tid , kan det udgøre en voksende risiko for lungekræft .

Ifølge The Marble Institute of America , " sådanne krav er latterligt , for selv om granit er kendt for at indeholde uran og andre radioaktive materialer som thorium og kalium , de beløb i bordplader er ikke nok til at udgøre en sundhedsmæssig trussel . "

Den offentlige interesse i radon og granit er kommet i forgrunden på grund af den øgede popularitet af granit og lignende naturlige materialer i boligindretning .

Mitigatiion af radon

Hvis det niveau af radon i hjemmet er for høj , at afbødning er ganske enkel . Luftcirkulation via fans og åbne vinduer er den umiddelbare , kortsigtede løsning . Langsigtet er også let at udføre , men vil sandsynligvis blive dyrere . Fordi radon stiger , er det bedst at fokusere den stærkeste ventilation på det laveste punkt i huset . Det sjældent når et farligt niveau over tredje sal .

Energieffektive boliger er kompliceret radon problem . Forsegling et hus for at spare energi også sæler i den gas , kræver mere sofistikeret udluftning . På dette punkt er det klogt at konsultere tekniske rådgivning enten personligt eller udskrive .

Oversigt

Den person, der ønsker at bruge granit bliver nødt til at vægte betydningen af mode over sundheden . Begge er kompatible med måde . Hvis det skal bruges udendørs , effekten er ubetydelig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------