Position: sygdoms > 3 >

tegn og symptomer på unge knoglekræft

   Bone kræft er en ondartet svulst , der hærger knoglevæv . Sådanne vækster , der starter i knoglen er kendt som primær knoglekræft . I modsætning til metastatisk knoglekræft , hvor malignitet spreder fra en anden del af kroppen til knoglerne , er primære knogle kræft oftest findes i unge (i alderen 10 til 20 ) og består af omkring 6 procent af barndommen kræftformer .

osteosarkom


En gruppe af maligne celler tumorer, som producerer umodne knogle er kendt som osteosarkom , ifølge Liddy Shriver Sarcoma Initiative . Denne kræftform starter hvor nye knoglevæv dannes eller i enderne af knoglerne . Selv osteosarkom kan ramme enhver knogle , er det typisk opdaget i armene , knæled eller andre steder på benene . Tegn og symptomer omfatter : knoglesmerter , hævelse eller knuder på knogler, led , som hindrer bevægelse , og svækkede knogler , der kunne føre til brud eller pauser . Et barn kan føle febrilsk og træt samt udstille søvnløshed og vægttab . Hvis et barn lider en legeplads skade , vil smerten vare ud over, hvad der betragtes som normalt . Ofte er knoglesmerter er forveksles med almindeligt spørgsmål såsom muskel overforbrug eller vokseværk . I små børn , kan det kun tegnet en halte .

Ewings sarkom


Ewings sarkom er en familie , der tumorer , der viser nogle lignende karakteristika osteosarkom . Det viser sig i de tidlige teenage år og er normalt opdaget i midten af lange knogler , dvs bækken , ribben , skulderblade , overarme og lår . En typisk symptom er smerter på stedet af svulsten , der kan fremstå som en hævelse eller knude. De berørte barnet kan være feber .

Adamantinoma


I henhold til Children 's Hospital Boston , adamantinoma er en sjælden kræftform, der opstår hos mænd (i alderen 10-30 ) , der har nået skelet modenhed . Det langsomtvoksende tumor er typisk opdaget i skinnebenet eller kæbeknoglen . I en femtedel af sagerne , spreder adamantinoma til andre områder i kroppen , især i lungerne . Symptomer observeret hos børn er : smerter og hævelse i det område, som tumor , smerter forbundet med en aktivitet , og en halte eller nedsat bevægelighed for de berørte kropsdel .

Chordoma

En langsomt voksende , sjælden tumor , der er fundet på bunden af kraniet eller rygsøjlen ( haleben ) , chordoma normalt rammer enkeltpersoner i alderen mellem 40 og 70 år. Dette har imidlertid kræft blevet opdaget hos børn , og kan vokse eller spredes til andre dele af kroppen . Symptomerne er bl. a. : . vision spørgsmål og hovedpine , smerter i ekstremiteterne med svaghed og følelsesløshed , og obstruktion i blæren og tarmene

Andre Bone Tumorer

De fleste tumorer fundet på knogler er ikke maligne . Disse godartede vækster ikke spredes til andre steder i kroppen og er normalt ikke livstruende . I disse tilfælde kan en læge afgøre , hvilken type tumor ved at gøre en simpel biopsi , dvs undersøge en lille stykke af svulsten under et mikroskop .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------