Position: sygdoms > 3 >

AuA score & prostatakræft

   Den amerikanske Urologiske Association Prostata Symptom Score er en syv-spørgsmål test designet til at hjælpe en læge afgøre graden af en mands prostata cancer eller forstørret prostata ( benign prostatahyperplasi ) nedre urinveje symptomer med henblik på at ordinere den bedste behandlingsforløb for ham . Patienten udfylder spørgeskemaet og så lægen gennemgår svarene med ham for nøjagtighed

Prostata Cancer


Prostatakræft er en af de mest almindelige typer kræft hos mænd . Ifølge Mayo Clinic , er prostata en lille , valnød-formet kirtel , som giver den skelsættende væske, der vokser og transporterer sæd . Det er almindeligt, at prostata for at forstørre med alderen , der forårsager mange symptomer , herunder hyppig vandladning og ubehag . Præcancerøse udvidelse eller BPH , ofte udvikler sig til kræft i prostata . Det er vigtigt at behandle BPH og prostatacancer tidligt .

Formål


Ifølge Prostate Cancer Research Institute , er lægelige oplysninger hyppigst indberettede uden objektivitet , men " nedre urinveje symptomer ( LUTS ), i væsentlig grad forringer Kvaliteten af vores liv . " Uden præcise oplysninger om, hvad BPH eller prostatakræft symptomer en patient oplever , eller hvordan alvorlige de er , kan lægen ikke gøre det bedst mulige beslutningsgrundlag for behandling eller operation for at forbedre livskvaliteten .

Spørgsmål


Hvor ofte over den sidste måned har du oplevet følgende :

1 Fornemmelsen af ikke at tømme blæren helt

2 under at tisse igen på mindre end to timer

3 . Stoppet og begyndte ved vandladning ?

4 . Fandt det vanskeligt at udskyde vandladning ?

5 . Havde en svag urin stream ?

6 . Var nødt til at skubbe eller stamme for at begynde vandladning ?

7 . Og hvor mange gange har du typisk få op at tisse om natten ?

Pointberegning

Spørgsmålene er scoret på en skala fra nul til fem , med nul er aldrig , 03:59 bliver 03:59 i overensstemmelse hermed, og fem lig fem eller flere gange . En Symptom Index bestemmes ved at tilføje score . Den højest mulige score er 35 , som skulle repræsentere den højeste grad af smerte og ubehag . Den Symptom Index falder i tre hovedkategorier : . milde (0 til 7) , moderat (8 til 19) , og svær , (20 til 35)

Betydning

Det Prostate Cancer Research Institute rapporter om, at objektiv måling af LUTS er afgørende efter diagnosen prostatakræft , især hvis patienten har en høj Symptom Index før operation eller strålebehandling . " Omfanget af disse urinvejssymptomer vil markant påvirke sandsynligheden for alvorlige vanskeligheder under og efter en særlig behandling , " den PCRI slutter . Af denne grund , kraftigt AUA og PCRI anbefale læger bruger Prostatakræft Symptom Score spørgeskema .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------