Position: sygdoms > 3 >

Herceptin og Gemzar som første linje behandling af metastatisk brystkræft

   Trastuzumab ( mærke Herceptin ) og gemcitabin ( mærke Gemzar ) er begge anticancermedicin undertiden anvendes til behandling af brystkræft . Trastuzumab er imidlertid kun effektiv mod visse typer af kræft , mens gemcitabin har bredere anvendelser . Adskillige nyere undersøgelser har man undersøgt en kombination af trastuzumab og gemcitabin , blandt mange andre mulige kombinationer , som en mulig tilgang til bekæmpelse af metastatisk brystkræft

metastatisk brystkræft


metastaseret kræft er tumorer, som har spredt sig fra deres oprindelse til at invadere andre organer . Når en kræft har spredt sig , bliver det meget vanskeligere at behandle med succes , og derfor er der en stor interesse blandt læger i at finde en effektiv behandling for patienter med metastatisk brystkræft

trastuzumab ( Herceptin )


trastuzumab. er et monoklonalt antistof-et antistof fremstillet ved hjælp af kloner af en immun celle, bindes til en bestemt molekyle eller mål . Trastuzumab 's mål er et protein kaldet human epidermal vækstfaktor receptor 2 , eller HER -2 . Nogle , men ikke alle , overekspression brystkræft HER -2 receptoren , hvilket betyder, at de gør alt for meget af det . Siden HER-2 er involveret i veje , der forårsager celler til at dele sig og vokse , et overskud af HER -2 receptorer i kræftceller , kan få dem til at vokse endnu hurtigere . Ved binding til HER-2 receptorer , som potentielt trastuzumab forsinker eller stopper den vækst af kræftcellerne til at hjælpe med at bringe sygdommen under kontrol . Kræftceller , kan dog undertiden udvikler resistens .

Gemcitabin ( Gemzar )


Gemcitabin er en kemisk ændret form af en af de byggesten, cellerne bruger til at syntetisere DNA . Når celler indarbejde det i en voksende streng af DNA , er en streng afsluttes , standse DNA replikation og potentielt forårsager celle til selvdestruktion , en proces kendt som apoptose . Da kræftceller deler sig hurtigt , at de er særligt følsomme over for stoffer som gemcitabin at target celledeling .

Gemcitabin og Trastuzumab

Da det er rettet mod HER-2 receptoren , trastuzumab er kun en mulighed mod visse kræftformer . Som nævnt i 2006 i en undersøgelse i " The onkologer , " så mange som 30 procent af metastaserende brystkræft rent faktisk overekspression HER -2 . For dem der ikke gør , er trastuzumab i kombination med andre stoffer nu en standard first-line behandling . Forskere har prøvet forskellige kombinationer , enten som " first- line " behandling eller som " salvage terapier ", der anvendes efter andre muligheder er slået fejl; en sådan kombination er gemcitabin og trastuzumab . En 2009 undersøgelse offentliggjort i " Klinisk Breast Cancer " konkluderede, at gemcitabin /trastuzumab , mens effektiv , til at være mindre effektive end trastuzumab i kombination med vinorelbin eller taxaner , paclitaxel og docetaxel , som er andre lægemidler, som normalt bruges til behandling af brystkræft dukkede op. En anden undersøgelse , offentliggjort i 2008 i " Cancer kemoterapi Farmakologi , " vurderede gemcitabin /trastuzumab som en " salvage terapi " og fandt det " sikkert og potentielt effektiv . " En 2006 papir i " The onkologer " citerer to andre forsøg med gemcitabin /trastuzumab som en second-line behandling , i en retssag denne kombination behandling resulterede i en svarprocent på 36 procent , i den anden retssag en svarprocent på 38 procent <. h2 > Er Gemcitabin /Trastuzumab en Levedygtig first-line behandling ? Flere undersøgelser har vist, at gemcitabin /trastuzumab kan være effektive som et første-linje eller andetvalgsbehandling for metastatisk brystkræft overekspression af HER- 2 . Det er endnu ikke klart, hvordan gemcitabin /trastuzumab i forhold til andre kombinationsforløb med kemoterapi . Yderligere forskning vil forhåbentlig afklare dette og andre udestående spørgsmål om gemcitabin /trastuzumab .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------