Position: sygdoms > 3 >

appetit stimulanser & kræft

   Manglende appetit er ofte en af de første mærkbare bivirkninger af kræftbehandling . Manglende appetit kan vise sig i en række forskellige måder : ikke sulten , få fuld hurtigere end normalt eller at føle sig som normale portioner mad er overvældende . Ikke at tage sig af en dårlig appetit kan føre til andre problemer , såsom store vægttab , træthed , dehydrering og underernæring . Læger kan ordinere appetit stimulerende , hvis du kæmper med dårlig appetit efter kræftbehandling

Baggrund


Appetite stimulanser er kun ordineret til alvorlige tilfælde af vægttab . Svær vægttab er generelt beskrives som mister mere end 10 procent af din normale kropsvægt ifølge The Diet Channel . Læger også ordinere appetit stimulerende , hvis du er i risiko for underernæring . Stimulerende vil bidrage til at øge din appetit . Medicin kan begynde at træde i kraft øjeblikkeligt eller kan tage op til et par uger til at arbejde . Ikke al medicin vil arbejde for alle . Din onkolog vil hjælpe dig med at vælge den rigtige medicin, hvis du har brug for en appetitvækker .

Megace


Megace er også kendt som megestrol og megestrolacetat . Megace er et hormon terapi , der anvendes som en appetitvækker i cancer patienter. Megace er tilgængelig som en tablet eller i flydende form . Læger ordinere den korrekte dosis af Megace baseret på din højde og vægt , generelle sundhed og type kræft du har . Bivirkninger , der forekommer i 10 procent til 29 procent af patienterne omfatter vægtøgning , hævelse i fødder og hænder og gennembrud menstruationsblødning , ifølge chemocare . com .

Marinol


Marinol er også kendt som dronobinol og medicinsk marihuana . Marinol blev godkendt i begyndelsen af 1980'erne , efter at National Cancer Institute informerede Drug Enforcement Administration af Marinol 's nytte mod lindring af kvalme og opkastning . Det er tilgængeligt via recept og er nu brugt som en appetitvækker for kræftpatienter . Det kommer i form af en pille . Den appetitvækker kan forårsage alvorlig forringelse dit centrale nervesystem . Du bør ikke gøre noget , som kræver, at du være opmærksom , når du bruger Marinol .

Dexamethason

Dexamethason er også kendt som decadron , dexasone , diodex , hexadrol og maxidex . Det stof findes i en pille form i en række tablet størrelser . Dexamethason kan også gives intravenøst . Lægen afgør din dosis dexamethason baseret på din generelle sundhedstilstand . De følgende bivirkninger opstår i mere end 30 procent af patienterne : irritabilitet , søvnløshed , væskeretention , halsbrand , muskelsvaghed , øget blodsukker og problemer med sår healing . Hovedpine, svimmelhed , humørsvingninger og grå stær og ben tyndere forekom hos mere end 10 procent af patienter, der tager dexamethason .

Andre muligheder

Før ordination appetit stimulanser , kan lægerne forsøge at tilbyde andre muligheder for at øge din appetit og fødeindtagelse . Dette kan omfatte spise højere kalorieindhold fødevarer , herunder protein drinks , mælk og andre mejeriprodukter , æg og kød . Andre muligheder kan omfatte mellemmåltider i løbet af dagen , hvori en timer til at minde dig selv til at spise , ved hjælp af en større plade og holde mad , hvor du kan se det .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------