Position: sygdoms > 3 >

asbest & lymfom

   Der er to typer af lymfomer , Hodgkins og non-Hodgkins lymfom . Asbesteksponering kan føre til ikke-Hodgkin lymfom . Udsættelse for asbest kan forekomme gennem naturligt forekommende asbest , men mere almindeligt eksponering kommer fra kontakt med asbest støv og fibre fra gamle isolering

om asbest


Mennesker siden oldtiden kendte af sine brandsikre egenskaber , men de vidste også folk , der arbejdede med asbest syntes at leve færre år end folk, der ikke gjorde. Asbest forekommer naturligt , og har lange fibre , der kan væves til klæde . Da det ikke kan brændes , asbest gør en god varme isolerende , og har været brugt i isolering i produkter fra bremseklodser til blæst-i isolering på skibe . Asbest bliver farlig , når fibrene brud og blive luftbårne . Fibrene nedbrydes så små og kantede , der ved indånding , de tillægger sig til foring af lungerne , hvor de begynder processen med irritation og ardannelse , som kan føre til dannelse af kræft .

Link Mellem Lymphoma og udsættelse for asbest


Ifølge Asbestos. com , en undersøgelse offentliggjort i 2001 viste en analyse af 22 undersøgelser udført mellem 1999 og 2000 på forekomsten af asbest og efterfølgende dannelse af lymfom . Alle 22 undersøgelser konkluderede, at asbest synes relateret til lymfom , men analysen konkluderede også, at forskere og læger er nødvendig for at udføre yderligere forskning på området . Ingen af undersøgelserne kunne bekræfte , at asbest forårsager lymfom , snarere blot, at dannelsen af lymfomer forekommer oftere hos personer med tidligere udsættelse for asbest .

Lymfom Diagnose


Mange mennesker diagnosticeret med lymfom oprindelig gå til en læge efter at have fundet en klump i halsen , en opsvulmet lymfeknude . At foretage en præcis diagnose , lægen tager en biopsi af området giver anledning til bekymring . De fleste gange biopsi kommer fra en lymfeknude i halsen , men i mennesker med problemer i andre organer , herunder hjernen eller lungerne , kan biopsi kommer fra en af disse områder i stedet . Undersøgelse af cellerne under et mikroskop identificerer form af lymfom personen har , hvis lymfom er bekræftet at være til stede . Ifølge National Cancer Institute , diagnosticeret medianalderen for en person med non-Hodgkin lymfom er 67 år .

lymfom Behandling

Når en læge bekræfter tilstedeværelsen af ikke-Hodkins lymfom , behandling omfatter de samme typer af behandling som andre kræftformer. Stråling , kemoterapi , og hvis fanget i et så tidligt stadium , kirurgisk fjernelse af cancervævet alle spiller en roll i behandlingen af non-Hodgkins lymfom .

lymfom Prognose

Ifølge National Cancer Institute mellem 1999 og 2006 , 81 procent af folk med lokaliserede lymfomer overleve fem år efter diagnosen . For folk i hvem kræften har spredt sig til lymfeknuderne , er fem -års overlevelsesrater 70 procent , og for dem, i hvem lymfom har spredt sig på tidspunktet for diagnosen , smider fem- årige overlevelsesrate til 58 procent . Interessant hvide kvinder har en samlet bedre fem-årige overlevelsesrate ( 70 procent ) end hvide mænd, og mænd og kvinder af andre racer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------