Position: sygdoms > 3 >

asbest syndrom

   Asbest syndrom kan beskrive enhver af en række af asbest-relaterede sygdomme , fra lunge irritation og blødning til nogle former for kræft . Asbest blev i vid udstrækning brugt til at isolere boliger og kontorbygninger i Nordamerika og resten af verden fra slutningen af 1800-tallet til begyndelsen af 1980'erne , før det blev opdaget at være en sundhedsmæssig risiko . Sundhedsproblemer forbundet med asbest som regel skyldes luftbårne fibre , der indåndes , der forårsager lunge og hals skade

Hvordan virker Asbest gøre folk syge ?


Asbest , der ikke er beskadiget og er sikkert indeholdt i vægge eller lofter betragtes ikke som en større sundhedsrisiko . Men når asbest bliver flosset eller beskadiget det kan frigive små fibre i luften , som , hvis indåndes af mennesker , kan forårsage ardannelse , blødning og tab af lungefunktion , der fører til udvikling af kræft .

Hvem er i fare ?


De fleste mennesker er udsat for asbest på et eller andet tidspunkt i deres liv-lavt niveau er til stede i luft, jord og vand-men de fleste ikke bliver syg som følge heraf. Mennesker, der har høj risiko for asbest-relaterede sygdomme og kræft er dem , der arbejder eller har arbejdet med materialet på regelmæssig basis , uden at tage passende forholdsregler . Sundhedsmæssige farer for dem, der arbejder inden for skibsbygning , brandslukning , nedrivning og gips fjernelse er også blevet etableret og citeret af det amerikanske National Cancer Institute .

Hvad er symptomerne?


Det amerikanske National Cancer Institute citerer flere symptomer til at se ud for hvis du har mistanke om du eller nogen du kender har været udsat for usikre asbest . De omfatter åndenød , hvæsen , hæshed , en vedvarende forværring hoste , blod i spyt ( væske ) hostede op fra lungerne , smerter eller stramning i brystet , synkebesvær , hævelse i hals eller ansigt , tab af appetit , træthed eller anæmi .

Hvor Er asbestrelaterede sygdomme behandles?

De mest alvorlige resultat af udsættelse for asbest er en sjælden form for kræft er kendt som lungehindekræft . Mesothelium er en tynd membran der dækker det meste af kroppens indre organer , herunder lungerne. Ifølge den amerikanske National Cancer Institute i 70 til 80 procent af nye mesotheliom kræfttilfælde , er udsat for asbest nævnt. Symptomerne kan ikke vises i over 50 år efter udsættelse for asbest , og mange af de symptomer ovennævnte er tilsluttet lungehindekræft . Behandling afhænger af placering og stadium af kræft og omfatter fjernelse af den berørte del af mesothelium , strålebehandling og i nogle tilfælde kemoterapi .

Hvordan kan folk beskytte sig selv mod farlige asbest ?

Occupational Safety and Health Administration ( OSHA ) er en del af U. S. Department of Labor og fastsætter juridiske krav til arbejdsgiverne til at beskytte de ansatte , der arbejder med asbest . Nogle af de obligatoriske beskyttelse oprettet af OSHA omfatter begrænsning af eksponering over en otte timers periode , overvågning af niveauet for eksponeringen , der giver den rigtige type åndedrætsværn , der giver beskyttelsesbeklædning, etikettering af farlige materialer og opbevaring nøjagtige optegnelser af foranstaltninger til at begrænse eksponeringen for asbest .

Folk , der tror, de bliver udsat for farlige asbest i hjemmet , bør kontakte en professionel asbest inspektør . Den amerikanske Environment Protection Agency ( EPA ) anbefaler, at sikre alle former for kontrol omfatter en komplet visuel undersøgelse og lab analyse af asbest prøver . Hvis der er asbest , EPA forventer inspektøren til at give en skriftlig evaluering af placeringen og omfanget af skader på materialet , der skitserer anbefalinger til fjernelse eller forebyggelse af eksponering .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------