Position: sygdoms > 3 >

define dobbelt mastektomi

   En dobbelt mastektomi er en procedure , der udføres af en kirurg , der anvendes til at fjerne væv fra begge bryster . Denne procedure kan udføres som en forebyggende foranstaltning for at forebygge kræft i at udvikle inde i vævet placeret i brysterne . Det er mest almindeligt anvendt som en livreddende foranstaltning for at stoppe spredningen af kræft til andre dele af kroppen

Historie


Læger begyndte at optræde dobbelt mastectomies efter at opdage fjernelse af væv fra en enkelt bryst ikke altid forhindre udviklingen af kræft i de resterende brystvæv . Operationen kan omfatte fjernelse af hele brystet , også kendt som en total mastektomi , eller bare fjerne brystvævet uden at fjerne huden eller brystvorten .

Effects


Virkningerne af en dobbelt mastektomi kan være ødelæggende for nogle kvinder . Udseendet af brystet er forvrænget . Nogle kvinder vælger at få fedt fjernet fra andre dele af kroppen og fyldes i brystet for at gøre sin form ligner den oprindelige bryst form . Andre kvinder vælger rekonstruktionskirurgi med kunstige brystimplantater .

Forebyggelse /Solution


En kvinde , der får en årlig mammografi test kan nedbringe sin risiko for nogensinde brug for en mastektomi , fordi testen kan afsløre tumorer i tidlige stadier . Tumorer kan behandles eller fjernes , og brystet kan blive frelst .

Ifølge American Cancer Society , er der ingen pålidelig måde at forebygge kræft , men en person kan reducere risikoen med motion og sund kost . Anden risiko-reduktion metoder omfatter rygestop , hvilket minimerer alkoholforbrug og opretholde en sund vægt .

Geografi

Surgery for en dobbelt mastektomi forekommer typisk i de udviklede lande , hvor teknologien bruges til at finde , behandle og helbrede kræft . Nogle patienter rejser til forskellige lande for at få bedre lægehjælp og en bedre kirurg for at udføre proceduren. Borgerne i USA kan rejse over hele landet for at arbejde med medicinske specialister og kirurger, der er de bedste i brystkræft feltet .

Fordele

under en dobbelt mastektomi kan hjælpe forlænge en kvindes liv . Det fjerner muligheden for, at kræft vil udvikle sig i det andet bryst . Det betyder også, at stress fra patienten , når behandlingen for kræft er slut. Det fjerner også behovet for yderligere screening af det andet bryst . Det kan spare tid og penge på lægeregninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------