Position: sygdoms > 3 >

æggestokkræft er knyttet til gravene sygdom

   Æggestokkræft forekommer i en i 57 kvinder . Graves ' sygdom rammer 13 millioner mennesker . Nogle undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem de to sygdomme

Om Kræft i æggestokkene


Kræft i æggestokkene var kendt som en " lydløs dræber " for mange år , fordi det typisk var ikke diagnosticeret indtil i de senere faser , og havde spredt sig til andre dele af kroppen . Bevidsthed om symptomer, har ført til tidligere opdagelse og en bedre overlevelse . Symptomerne kan ofte efterligne andre betingelser og omfatter abdominal pres , bækken ubehag , vandladningstrang , uforklarlige ændringer i afføringsvaner , hurtigt føler fuld , manglende energi og lændesmerter .

Hvad er Graves ' sygdom ?


Ifølge Mayo Clinic , Graves ' sygdom er en form for hyperthyreose , " sker, når dit immunforsvar fejlagtigt angriber skjoldbruskkirtlen , og får den til at overproducere hormonet thyroxin . " Det forekommer oftere hos kvinder , der er ældre end 20 og er sjældent livstruende . Symptomerne omfatter følsomhed over for varme , sprøde hår , træthed , uregelmæssig hjertebanken , angst , søvnbesvær , udvidelsen af skjoldbruskkirtlen og en fin tremor i hånden .

Forbindelsen mellem de to


Den æggestokke og thyreoidea er forbundet via en indviklet hormonelle akse ( binyrerne er også inkluderet ) . Denne akse kaldes æggestokkene binyrerne skjoldbruskkirtlen akse . Hvad sker der med et organ , vil påvirke de andre organer fysiologisk , klinisk eller sub-klinisk . Marts 2000 Spørgsmålet om det medicinske tidsskrift " Epidemiologi "angiver , at en kvinde med hyperthyreoidisme har en 80 procent højere risiko for at udvikle kræft i æggestokkene . En skjoldbruskkirtlen problem kan medføre visse betingelser , hvor æggestokkene bliver betændt . Det øger chancen for kræft celler til at vokse .

andre risikofaktorer

Stigende alder er også en risikofaktor for kræft i æggestokkene , som er en familiær disposition til brystkræft, æggestokkene eller farve kræft . Risici for Graves ' sygdom også omfatter en familie historie . Hertil kommer , er kvinder mere tilbøjelige til at udvikle tilstanden . Stress , graviditet og rygning er også risikofaktorer .

Behandlinger

Graves ' sygdom behandles med medicin kaldet beta -blokkere ( til at hjælpe lindre symptomerne ) og anti-skjoldbruskkirtlen medicin for at forhindre, at dine skjoldbruskkirtel producere store mængder af hormoner . Nogle patienter kan gennemgå radioaktivt jod behandling eller operation for at behandle sygdommen . Behandling af kræft i æggestokkene , vil afhænge af den fase af kræft, og hver enkelt patient . Valgmuligheder omfatter kirurgi , kemoterapi og strålebehandling.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------