Position: sygdoms > 3 >

fordele og bivirkninger af fotodynamisk terapi for cyster

   Fotodynamisk terapi ( PDT ) fungerer ved hjælp af fotosensibiliserende stoffer-stoffer, der aktiveres kun ved visse typer af lys , såsom rød og blå lys . Dermatologer og andet sundhedspersonale anvender den procedure til behandling af acne cyster , hudsygdomme og kræftsygdomme . Specifikke betingelser, der PDT forbedrer omfatter mild til svær cystisk acne , basalcellekarcinom , planocellulært karcinom og læsioner og vækster som følge af sol kerotosis . Fotodynamisk terapi kan også bruges til at behandle visse former for kræft i lungerne , spiserøret , vagina og livmoderhalsen . Mens PDT har ingen langsigtede bivirkninger , hvis de anvendes korrekt , i henhold til American Cancer Society , kortsigtede bivirkninger er almindelige .

Kills cyster og Bad celler


PDT direkte dræber cyster som følge af acne og kræft betingelser og krymper tumorer , der fører til lindre symptomer og tilstand remissioner . Det virker i en af tre store måder at behandle cystisk acne , dræber dårlige celler og skrumpe tumorer . Først , det lys, der er udsat for fotosensibiliserende agent i tumor eller cystisk acne område-som regel efter 24 til 72 timer på en PDT indsprøjtning-forårsager dårlig og hurtigt-voksende celler , der skal destrueres fra ilt produceres. For det andet kan PDT væsentlige kvæle svulsten ved at ødelægge blodkar-som bærer næringsstoffer-i tumoren . For det tredje kan en PDT behandling aktivere immunforsvaret , hvilket kan angribe tumoren selv .

alternativ løsning


Læger bruger fotodynamisk terapi som en alternativ løsning for patienter, der ellers ikke kan underkastes andre behandlinger , såsom kirurgi eller strålebehandling . I nogle tilfælde også terapi præsterer bedre end andre behandlinger . For eksempel bruger lægerne laser terapi til behandling af esophageal cancer , som måske ikke virker tilstrækkeligt for alle . I disse tilfælde fungerer PDT som en alternativ løsning til at behandle problemet og lindre symptomerne . Desuden giver photdynamic terapi en mindre invasiv behandling frem for kirurgiske procedurer i henhold til American Cancer Society . Læger kan bruge PDT gentagne gange på samme cyste , tumor eller kræft site-i modsætning til nogle stråling teknikker .

Forbedret Kosmetiske Resultater


Fotodynamisk terapi forbedrer kosmetisk resultater og i ansigtet optrædener for dem , der behandles for mild til svær cystisk acne sammenlignet med andre konventionelle behandlinger . For eksempel , forbedre PDT behandlinger hele ansigtet behandles-efterlader en glattere hud tone-i stedet for kun spot-behandling af acne problemer som det er tilfældet med kirurgiske procedurer og kryoterapi . PDT blade minimal ardannelse , og i nogle tilfælde kan fjerne acne ar , der allerede var til stede . Denne terapi reducerer også oiliness af huden og pore størrelser .

Lysfølsomhedsreaktioner

Patienterne oplever lysfølsomhedsreaktioner i den periode af deres behandling med PDT . Følsomhed over for lys-den primære bivirkning af PDT-kan vare op til tre måneder hos nogle patienter . Når der behandles for cystisk acne og andre acne problemer , bivirkninger generelt sidste omkring en uge og derefter mindske . Lysfølsomhedsreaktioner omfatter irritation og følsomhed af både hud og øjne . Når den udsættes for sollys-selv for kun et par minutter-Huden kan blive blæret , solbrændt og hævede . Andre reaktioner omfatter rødme , afskalning , skorpedannelse og kløe . Midlertidig hævelse af læber og omkring øjnene også forekommer som en bivirkning af PDT . De specifikke lysfølsomhedsreaktioner , at en patient oplever , kan være påvirket af de særlige fotosensibiliserende stof , der blev brugt til behandling .

Andre bivirkninger

Patienter oplever andre bivirkninger afhængigt af den særlige tilstand, der PDT behandler . For eksempel kan behandling af acne cyster og betingelser med PDT føre til midlertidig misfarvning af huden , især i mørkere farver lever stedet områder . Nogle patienter oplever problemer med at synke-som en følge af hævelse-hvis spiserøret blev behandlet med PTD . Andre bivirkninger af behandling i spiserøret med PTD inkluderer influenzalignende symptomer som kvalme , feber og opkastning samt hovedpine og hikke . Når du bruger PTD at behandle lungekræft , kan patienter opleve åndedrætsbesvær , feber eller bronkitis efter behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------