Position: sygdoms > 3 >

funktionen af en neutron

   En neutron er en partikel og en af de tre vigtigste komponenter i et atom , de to andre er protoner og elektroner . Neutroner er , som navnet antyder , neutralt ladede partikler . Protoner er positivt ladede og elektroner er negativt ladede . Protoner og neutroner udgøre kernen af et atom . Antallet af neutroner med til at bestemme vægten af et element , da det er den tungeste partikler af de tre .

Når en enkelt neutron eksisterer på sine egne , det henfalder hurtigt . En neutron halveringstid er ca 10 . 5 minutter . Desuden er neutroner fremtrædende i processer som fission , radioaktivt henfald og neutronindfangning

Grundlæggende


Den neutron vigtigste funktion i kernen , er at bruge sin magt til at tillade protoner til at lime i stedet for at afskrække hinanden , som de ville , hvis de neutroner manglede . Da neutroner ikke har en elektrisk ladning , de ikke er påvirket af den elektriske ladning af protoner . En stærkere bånd kommer i spil , overvældende den elektriske kraft, og tiltrækker protoner til neutroner, så begge partikler holde sammen for at skabe en stabil kerne .

Isotoper


Den isotop af et element naturligt eksisterer og er som regel stabile , kan en isotop identificeres , fordi dens antal af protoner , elektroner , og atomnummer er de samme , men de atomare masse vil være anderledes . Isotopen blive kaldt som ( navn element )-( atommasse afrundet til nærmeste hele tal ) . Altså for eksempel Carbon , kendt som Carbon -12 , også har isotoper af kulstof -13 og kulstof -14 , hvilket betyder, massen er omkring 13 eller 14 , hhv.

Beta henfald og radioaktivt henfald


Når der er en overbelastning af enten neutroner eller protoner i en kerne , kan man partikel forvandles til den anden ( e. g. , vil en neutron blive en proton eller en proton bliver en neutron ) . Ændringen i afgifterne vil påvirke det atomare stabilitet og forandring elementet helt . For at neutralisere atomet , skal en modsat ladning være i produktet . Hvis en neutron henfalder til en proton , er det beta minus henfald . Atomet har en positiv ladning , mister en elektron , og bliver det næste element frem på det periodiske system . Hvis en proton henfalder til at producere en neutron , er det beta plus henfald . Atomet vil have en mindre proton , mister en elektron , og bliver det element lavere på det periodiske system .

Fission

Opdeling af atomer kaldes fission . da neutroner er tunge partikler , kan deres Ud over en kerne med det samme oprette ustabilitet . Normalt en frit svævende neutron vil absorbere ind i en kerne , og da det er neutralt ladede det simpelthen obligationer til protoner . den mest anvendte element i nuklear fission er en isotop af uran , der kaldes uran -235 . De naturligt forekommende element har en atommasse på 238 . Når U -235 isotopen absorberer en frit svævende neutron , bliver det U -236 , der er ustabilt og umiddelbart splits . I split , er to nye elementer dannede og to neutroner bliver gratis . Således i en atomreaktor fuld af U -235 , bliver processen en kædereaktion med frit svævende neutroner løbende frigives og slående U -235 atomer , destabiliserende dem og så videre .

Neutron Capture

I neutron fange , en neutron i en ophidset tilstand reattaches til en anden kerne . Denne proces udsender energi i form af gammastråling . Neutronen er normalt tvunget ind i ophidset tilstand , så den skyder lige ind i kernen af et mål atom . Der er to processer , den langsomme proces (s-proces ) og hurtig proces ( r-proces ) . Forskellen er den hastighed, hvormed neutron indfanges af målet atom . Det er en mindre kendt , og har været brugt i kræftbehandling . den energi , der er frigivet er til gavn for at dræbe tumorer i visse typer af kræft i hjernen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------