Position: sygdoms > 3 >

hCG tumormarkører

   Tumormarkører er stoffer, der produceres af kroppen , enten ved at tumorcellerne selv eller af det omkringliggende væv, som en del af kroppens immunsystem reaktion på tumor, ifølge National Cancer Institute . Disse markører kan måles i enten blod , urin og væv prøver , og er nyttige redskaber i kræftbehandling . Mere end 12 forskellige tumormarkører er blevet identificeret , som forskellige typer af tumorer vil producere forskellige stoffer . En sådan markør er menneskeligt choriongonadotropin , eller hCG .

hCG


hCG er et hormon, der normalt fremstilles under graviditeten, og er den markør målt ved graviditetstests . Det er produceret af specialiserede chorion celler , der danner en membran , der omgiver det udviklende foster , og kan påvises ved laboratorieprøver inden for få dage efter befrugtningen . Ifølge MedicineNet. com er hCG 's rolle at stimulere udviklingen af den kønskirtler , er enten testiklerne eller æggestokke , deraf udtrykket gonadotropin . Nogle tumorer også producere hCG .

Brug i Cancer Care


hCG markører har flere forskellige anvendelser i kræftbehandling . Tilstedeværelsen af hCG kan diagnosticere en tumor , som hCG er aldrig til stede hos raske mænd og er til stede hos raske kvinder, når de gravide . Under graviditeten , forhøjede niveauer af hCG kan også være tegn på gestational kræft . Under kræftbehandling , er hCG markører, der anvendes til at afgøre, om en tumor reagerer på behandlingen . En tumor , der er faldende , bør svare til at sænke niveauet af hCG , ifølge National Cancer Institute . Opfølgning forsigtig med patienter i remission kan også omfatte screening for hCG markører , for at opdage eventuelle tilbagevendende tumorer .

Kræft opdages hCG


To forskellige dele af hCG molekyler , kaldet underenheder , der anvendes som tumormarkører . Alfa subunit kan fremstilles af tumorer i bugspytkirtlen , hypofysen eller placenta . Beta subunit udskilles af tumorer , der stammer i æggestokkene og testiklerne . Beta subunit hCG er også en tumormarkør for choriocarcinoma , en livmoder svulst, der stammer fra begyndelsen af embryonale celler og finder sted under graviditet . Choriocarcinoma er hurtigt voksende og kan sprede sig til andre organer , ofte lungerne , ifølge National Cancer Institute .

Følsomhed

frugtbarhed marked har drevet industrien til stadighed forbedrer følsomheden af hCG tests , således at laboratoriet test af blod serum kan nu detektere meget minutter niveauer af hormonet . Dette kombineret med det faktum, at selv små tumorer producere påviselige mængder af hCG gør det til et meget effektivt tumormarkør , ifølge TC-Cancer. com .

Overvejelser

Nej tumormarkør øjeblikket er i brug er perfekt , og muligheden af urigtige eller vildledende resultater altid findes , ifølge Daniel Hoefner i Medicinsk Laboratorium Observer . Det er muligt for et voksende tumor til at producere sænke hCG markør resultater på grund af, at tumorer ofte består af mere end én type celle , og ikke alle af dem vil blive udskiller hCG . Også at overveje, er , at test for hCG er mest nyttige , når der udføres serie : på diagnosetidspunktet , og både under og efter behandlingen. Skulle et laboratorium ændre type test kit , den anvender til hCG opdagelse i denne periode , kunne de niveauer af viste hCG være skæv kun skyldes, at brugen af nye eller forskellige kemikalier .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------