Position: sygdoms > 3 >

head & hals kemoterapi

   Kræft kan forekomme overalt i kroppen , der påvirker alle organer . Hoved-og halscancer er dødelig for dem, der ikke søger behandling . Kemoterapi er en form for behandling , der anvendes af læger til patienter med hoved-og halscancer . Ifølge den amerikanske Head and Neck Samfund , er kemoterapi blevet brugt til at behandle tumorer i en række indstillinger

Funktion


Læger behandling af hoved -og halscancer med en bred vifte af behandlinger , herunder kemoterapi . Kemoterapi kan bruges før, under eller efter andre former for behandling . For eksempel er kemo udføres før strålebehandlingen for at bevare et orgel . Det anvendes samtidig med strålebehandling for bedre kontrol over de lokale fremskredne tumorer og for at forhindre spredning . Det bruges også efter operation eller strålebehandling til at forhindre gentagelser . Kemoterapi kan også bruges som palliativ behandling til patienter med fremskreden og metastatisk kræft .

Typer af Narkotika


Der er en rigelig antal lægemidler, der anvendes i kemoterapi . De kan indtages oralt eller intravenøst , og de kan administreres på et hospital eller i hjemmet . Det stof stoffer, der har været brugt for hoved og hals kræft omfatte cisplatinum , carboplatinum , taxaner , 5- fluorouracil , methotrexat og ifosphamide . Disse stoffer kan anvendes enten enkeltvis eller i kombination med andre lægemidler og procedurer .

indledende undersøgelse


Kemoterapi påvirker alle cellerne i en persons krop , og en læge skal foretage en grundig fysisk undersøgelse af patienten , før enhver form for behandling administreres . Denne undersøgelse omfatter få patientens fulde sygehistorie og rådført sig med hoved og hals kirurg og stråling onkolog at bestemme den bedste metode til behandling af kræft . Fysisk, skal lægen skelne omfanget af kræft samt eventuelle andre sundhedsmæssige problemer patienten kan lide af . Enhver form for lidelse, der berører patientens helbred kan forhindre lægen fra at bruge kemoterapi som en tilgang til at bekæmpe kræft .

Side Effects

Kemoterapi har mange bivirkninger , som måske eller måske ikke påvirke de enkelte kræftpatienter . Træthed, kvalme og hårtab er den mest almindelige af disse bivirkninger . Visse lægemidler , der anvendes for hoved og hals kemoterapi kan medføre specifikke bivirkninger af deres egne . For eksempel , ifølge den amerikanske Head and Neck Samfundet kan cisplatinum udløse nyresvigt og ototoksicitet . Kemo narkotika 5- fluorouracil og methotrexat er kendt for at forårsage slimhindetoksicitet . Desuden kan nogle bivirkninger blive mere tilbøjelige til at opstå, når kemoterapi anvendes i kombination med andre former for behandlinger som stråling eller operation .

Resultater

Den amerikanske Hoved og hals Society hævder, at der ikke er nogen "ideelle "behandling vej endnu skabt til mennesker med hoved -og halscancer . Tumoren svarprocent til en enkelt lægemiddel er 15 til 35 procent , mens kombinationer af lægemidler har højere responsrater . Målet med behandlingen vil være den vigtigste faktor ved fastsættelsen af den vej , der skal træffes af læge og patient . For eksempel er det primære mål , hvis er at behandle en lokal tumor og forhindre den i at brede sig til andre dele af kroppen , vil behandlingen sandsynligvis være en kombination af kemoterapi og strålebehandling . Kemoterapi vil blive brugt alene som palliativ behandling til en patient , hvis cancer er avanceret , ude af stand til at blive fjernet ved operation , recidiverende eller spredt sig i kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------