Position: sygdoms > 3 >

hoved og hals tumorer

   De fleste af hoved og hals tumorer forekommer i slimhinderne foret områder, der er åbne for det udendørs miljø . Disse omfatter tumorer i spytkirtlerne , læber , tunge , bihuler , naesehulen larynx eller stemme boksen og lymfeknuder i den øvre halsen . Heri indgår også tumorer forekommer i svælget , de hule rør løber fra bag næsen til spiserøret og luftrøret . Tumorer i hjernen , kraniet , øje , thyreoidea , hud og muskler i hovedet er ikke grupperet med hoved og hals tumorer , ifølge National Cancer Institute .

Frekvens


The Mayo Clinic , at omkring 60. 000 amerikanere er diagnosticeret med hoved og hals tumorer hvert år , svarende til mellem fire og seks procent af alle nye malignitet sager . Mere end tre gange så mange mænd som kvinder er diagnosticeret med denne gruppe af tumorer , med forskellen mellem kønnene er endnu højere for kræft i strubehovedet . Denne forskel udgøres af det faktum , at flere mænd end kvinder er involveret i aktiviteter kendt for at være fælles risikofaktorer .

Risikofaktorer


Tobak , enten ryges eller tygges , og alkohol der betragtes som de største risikofaktorer for hoved og hals tumorer , med 85 procent af dem er knyttet til brugen af tobak alene i henhold til National Cancer Institute . Andre risikofaktorer forbundet med stedsspecifikke tumorer i hoved og hals kan nævnes: dårlig mundhygiejne , solen , human papilloma virus ( HPV ) infektion , luftbårne asbest , træ og nikkel støv indånding , og tygge på paan betelnødder quid , en blade ofte tygges af folk i Sydøstasien afstamning .

Symptomer og Diagnose


Almindelige symptomer på hoved og hals tumorer omfatter : klumper eller sår som ikke heler , ondt i halsen , der ikke løser , smerte , kronisk dårlig ånde og ændringer i stemmen . Vægttab kan observeres hos personer, der har svært ved at synke . At bekræfte en diagnose , kan læger udføre en fysisk undersøgelse , blod -og urinprøver , røntgenstråler og /eller CAT -scanning og en biopsi , eller fjernelse af en mistænkt vævsprøve . Hvis en biopsi , hvis vurderes at være ondartet , vil tumoren også blive iscenesat at afgøre, hvorvidt den har spredt sig til andre områder, ifølge National Cancer Institute .

behandlingsmuligheder

Behandlinger vil variere afhængigt af scenen og sted for kræft . Kirurgisk fjernelse af svulsten plus nogle af de sunde væv omkring det , kendt som margener , kan udføres . Kirurgi kan efterfølges af strålebehandling , hvor høj energi x-ray bjælker er fokuseret på tumor områder. En tredje mulighed er kemoterapi , der består af at tage stoffer beregnet til at dræbe kræftceller , rapporter Mayo Clinic .

Overvejelser

Hver af de behandlingsmuligheder kommer med en liste over de bivirkninger, der bør drøftes med din læge team . Kirurgi kan ændre en patients ansigts udseende , eller påvirke deres fremtidige evner til at tygge , synke eller tale i henhold til National Cancer Institute . Under strålebehandling , kan patienter opleve irritation , tab af smag , hud hængende , og kæbe stivhed , som kan have en varig effekt . Kemoterapi bivirkninger omfatter kvalme , opkastning , diarré , hårtab og sår ; men disse skal løse efter afslutningen af behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------