Position: sygdoms > 3 >

hvad er en sestamibi bryst nuklear undersøgelse ?

   Den sestamibi bryst nukleare undersøgelse er en test udført i radiologi centre til at hjælpe lægerne diagnosticere abnormiteter i brysterne . Sestamibi undersøgelser anvendes i kombination med fysiske undersøgelser af læger , mammografi og ultralyd til at få et fuldstændigt billede af de potentielle brystkræft

Historie


Miraluma Tc-99m sestamibi , et farvestof , der anvendes i nukleare billeddannelse bryst undersøgelser , blev udviklet af en gruppe ledet af I. Khalkhali at evaluere potentielle brystkræft . Sestamibi er den eneste som er godkendt af US Food and Drug Administration ( FDA ) for nukleare bryst billeddannelse . Da farvestoffet er aktiv på indersiden af brystet , det er i stand til at returnere resultater, som en fysisk undersøgelse , mammografi eller ultralyd ikke kan .

Teknik


Under nukleare billeddannelse , er farvestof indsprøjtes intravenøst i en blodåre i patientens på siden af brystet læsion . Det er ikke tilrådeligt at injicere farvestof ind i brystet uden en læsion . Hvis masserne er mistænkt i begge bryster , skal injektionen udføres i dorsum af patientens fod . Den dosis af farvestoffet er 25 til 30 mCi ( millicurie ) . Efter injektion er tre billeder af brystet eller bryster opnået .

Process


Farven opfører sig anderledes , når den støder på kræftceller end raske celler . I begge tilfælde farvestoffet ophobes i cellerne , men med forskellig hastighed og i forskellige mønstre , afhængigt af de særlige patologi af brystet . De nukleare billedbehandling proces gør det muligt for læger at undersøge denne adfærd , lære, hvis kræft er til stede , og bedre bestemme omfanget af kræftceller i brystet .

Fordele

Selvom sestamibi nukleare bryst undersøgelser er ikke brugt som det primære værktøj til diagnosticering brystkræft , kan de være nyttige i at bekræfte eller udelukke forekomsten af kræft i visse situationer. Patienter med ekstremt tæt brystvæv , for eksempel , er vanskelige at scanne med ultralyd og mammografi . Kirurgiske og andre ar i brystvæv kan også gøre det svært at finde masser i brystet , men sestamibi scanning er ikke hæmmet af sådanne strukturer.

Bekymringer

Selvom sestamibi nukleare bryst billedbehandling er blevet bredt anvendt siden den accepteres af FDA har nogle praktikere udtrykt bekymring over processen. Phillip Shaffer , MD , forklarer i en 2002-udgaven af Journal of Nuclear Medicine , at nogle patienter henvises til sestamibi scanning for at undgå biopsi . Men , Shaffer mener biopsi procedurer er blevet forbedret betydeligt , er mindre vanskelig end tidligere , og er en mindre kirurgisk procedure med minimal ubehag for patienten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------