Position: sygdoms > 3 >

hvad er hdr brachyterapi ?

   Kræft er et ord , der kan ramme frygt i stærkeste af sind . Når en person er diagnosticeret med kræft , begynder han at tænke på behandlinger , kemoterapi og strålebehandling , og hvordan det vil påvirke ham og hans familie . HDR brachyterapi er en slags cancer strålebehandling , der administreres inde i patientens krop gennem implantation . Denne form for kræftbehandling giver strålebehandling for at være i en langt tættere på den kræftsvulst

Definition


brachyterapi er et internt type kræft behandling, der giver mulighed for at strålingskilde der skal indsættes i en tumor eller direkte på toppen af en tumor , afhængigt af behovet . Der er to typer af brachyterapi . Lav-dosis-rate ( LDR ) brachyterapi er tænkt som en permanent behandling og strålingskilder er efterladt på stedet i længere tid rammer . Højdosis-rate ( HDR ) brachyterapi er et midlertidigt strålebehandling og mængden af tid, at strålekilden er tilbage på plads bestemmes af lægen .

HDR vs LDR


På grund af begrænsninger i LDR brachyterapi , blev HDR form af brachyterapi udviklet . LDR brachyterapi tilbyder lidt evne til at flytte eller omforme stråling , når det er indsat i en patients krop . Men på grund af den midlertidige måde HDR og de værktøjer , der anvendes til at placere strålekilder i patientens krop , er det muligt at behandle flere steder og ændre placeringen af strålingskilde som tumor reagerer og ændringer .

LDR brachyterapi betragtes som en permanent behandlingsform , og når implantation er lavet er der ikke meget , der kan gøres udover fuldstændig fjernelse , hvis kilden til stråling skift og begynder at udsende stråling, hvor det ikke var nødvendigt . Alternativt er HDR brachyterapi afsluttet inden for få minutter og strålingen kilde er fjernet igen . Dette eliminerer risikoen for strålingskilde bevæger sig over tid .

Effektivitet


HDR brachyterapi har vist sig at være effektivt i behandling af forskellige former for kræft , herunder prostata-, bryst , hoved, hals , og galdegang . Undersøgelser foretaget af CET 's Cancer Center viser en 90 procent vellykket remission af tumorer . Denne undersøgelse viser, at HDR brachyterapi er en effektiv måde at kontrollere kræft tumorer .

Behandling

Hver HDR brachyterapi behandling er designet til at opfylde de individuelle behov hos patienten så mængden af tid til hver behandling vil variere mellem patienterne . Behandlinger administreres i operationsstuen og patienten er placeret under en bedøvelse . Det sted, hvor behandlingen skal placeres , vil afgøre, om narkose er en generel anæstesi eller en lokal . Det medicinske personale vil rense og forberede det område , hvor HDR brachyterapi behandlingen vil blive indsat .

Needles og små kateter slangen er indsat ved synet af behandlingen og X-stråler vil blive truffet for at sikre nåle er hensigtsmæssigt placeret . Når lægen er tilfreds med placeringen af katetre , de er forbundet til HDR maskinen og behandling påbegyndes . Behandlingen tager kun et par minutter og derefter katetre er fjernet . Hele procedure for behandling varer normalt omkring to timer fra begyndelsen af forberedelsen til patienten forlader .

Fordele

HDR brachyterapi behandling giver en patient at have korte behandlingsforløb . Indre organer fastholdes, og funktionen af organer er mindre sandsynligt, at blive berørt . HDR brachyterapi har få bivirkninger og mængden af stråling der anvendes, er kendt, inden behandlingen starter , hvilket resulterede i en minimering af stråling overdosering .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------