Position: sygdoms > 3 >

hvordan man kan vide , hvis du har kræft

   Der er snesevis af forskellige typer af kræft , men mange af dem har de samme symptomer . Hvis du har mistanke om at du måske har en form for kræft , er det vigtigt at du gør en grundig selv-eksamen for at se om du har udviklet en ny modermærker , mærkelige klumper eller andre vækster , især hvis din familie har en historie af en eller flere former for kræft . Men selv om du har hvad der synes at være tegn på sygdom , at den eneste sande måde finde ud af med sikkerhed, er gennem en medicinsk diagnose
1 .
Kontroller for sår , der ikke heler . Især kigge efter og holde øje med sår , der ikke bliver bedre med tiden , bliver større , er begyndt at gøre ondt mere og /eller er begyndt at bløde . Disse er alle potentielle tegn på hudkræft .
2 .
gennemgå alle nye klumper , der har udviklet på din krop . En pludselig , uforklarlig klumper kunne være kræft , især hvis det er fundet i brystet område på kvinder eller pungen område på mænd .

3 .
Undersøgelse nye og eksisterende modermærker på din krop til at se, om de ændrer form, farve og /eller størrelse . Hvis nogen af disse ting sker , kan det være et tegn på melanom , en mindre udbredt form for hudkræft , som primært påvirker hvide mænd .
4 .
Monitor en nagende hoste og andre , relaterede problemer . Lungekræft kan forårsage en vedvarende hoste , samt åndenød , en ændring i stemmen , ekstrem hæshed og endda hoste blod op . Hvis du er ryger , bør du helt sikkert være opmærksomme på disse symptomer .
5 .

Hold øje med en usædvanlig , uforklarlige blødninger . For eksempel, hvis blod begynder at udledning fra brystvorterne , penis eller andre åbninger kunne det være et tegn på kræft i de indre organer . Blod i din urin eller afføring kan også være et tegn på kræft .
6 .
Se en læge . Hvis du har oplevet noget af ovenstående symptomer, og tror, det kan skyldes, at kræft , lave en aftale med en læge og få test, der køres . Det er den eneste måde at finde ud af visse hvis du har det , hvilken type det er , og hvad, hvis noget , kan gøres for at helbrede den .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------