Position: sygdoms > 3 >

nældefeber & æggestokkræft

   Tidlig opdagelse er en vigtig del af en vellykket behandling af kræft i æggestokkene. Læger bruger interne billedbehandling prøver at finde og diagnosticere kræft . Farvestoffet brugt i nogle af disse tests , ligesom CT -scanninger , kan have bivirkninger , der inkluderer allergiske reaktion symptomer som kløende udslæt på en kvindes hud

Kræft i æggestokkene


Kræft i æggestokkene opstår, når ondartede vækster udvikle sig i en kvindes æggestokke . Det er mest almindeligt hos kvinder som er gået gennem overgangsalderen og risikoen for at udvikle den stiger med alderen . En familie historie af kræft i æggestokkene , med eller uden en nedarvet gen mutation , øger også risikoen for at udvikle denne sygdom . Ifølge Mayo Clinic , har lægerne også fundet en sammenhæng mellem kræft i æggestokkene og kvinder, der har taget hormonsubstitutionsbehandling , eller HRT .

Symptomer


Den symptomer forbundet med kræft i æggestokkene er normalt ikke indregnes , før kræften har spredt og spredes til andre dele af en kvindes krop , men de er også til stede i de tidlige stadier af kræft . Symptomer omfatter smerter i maven eller bækkenpartiet . En kvinde med ovariecancer kan have problemer med at spise , fordi hun føler sig fuld meget hurtigt . Hyppig vandladning og presserende er også almindelige symptomer . Tidlige symptomer på kræft i æggestokkene er ofte forveksles med andre , mindre alvorlige lidelser .

Diagnose


Jo tidligere kræft i æggestokkene er diagnosticeret , kan det ældre behandlingen begynder. En CT -scanning giver en læge for at få detaljerede tværgående billeder af en kvindes krop . Dette afslører , hvor stor en æggestokkene tumor er , hvor det er placeret, og hvis det har spredt sig til andre organer . Kontrast farve til CT -scanning kan gives intravenøst . Ifølge den amerikanske Cancer Society , kan nogle kvinder være allergiske over for farvestoffet og udvikle nældefeber som reaktion på det .

Behandling

Kræft i æggestokkene behandles normalt først med operation for at fjerne maligne vækst . Kirurger normalt fjerne en kvindes æggestokke , æggeledere , livmoder og nogle omkringliggende væv for at være sikker , at ingen kræftceller tilbage. Hvis kræft i æggestokkene opdages meget tidligt , kun æggestokkene skal fjernes . De fleste kvinder får kemoterapi som opfølgning på operation , der skal sørge for, at enhver resterende kræftceller er ødelagt .

Overvejelser

Hvis en kvinde har oplevet en allergisk reaktion over for kontraststoffer farvestof i fortiden , hun er mere sandsynligt, at udvikle nældefeber eller andre symptomer på en allergisk reaktion under en CT- scanning . Læger kan ordinere medicin til at forebygge og behandle en allergisk reaktion . Test til diagnosticere og lokalisere en tumor , er en vigtig del af tidlig opsporing . Jo tidligere en kvindes behandling for ovariecancer begynder , jo bedre hendes chancer for overlevelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------