Position: sygdoms > 3 >

onkologi og leukæmi

   Onkologi er det medicinske område er afsat til undersøgelse og behandling af kræft . Inden for dette område er tre primære specialer : medicinsk , kirurgisk eller stråling onkologi . Kræftpatienter er normalt set af en sundhedspleje team , som vil indeholde onkologer fra forskellige discipliner . Nogle onkologer kan vælge at yderligere specialisere sig i deres område ved at behandle kun et lille antal eller bare én type kræft . Et sådanne anerkendte speciale er leukæmi onkologi

leukæmi


Leukæmi er kræft , der stammer i knoglemarven , den svampet materiale inde i knoglerne , der producerer alle typer af blodceller . Leukæmi er den unormale dannelsen af hvide blodlegemer , ifølge National Cancer Society . Normale hvide blodlegemer er en del af kroppens immunsystem , og de hjælper med at bekæmpe infektion og er integreret i såret helingsprocessen. Leukæmi celler ikke fungere ordentligt, og ikke dø ud som normale blodceller gøre , hvilket betyder, at de begge forstyrre den normale funktion og fortrænge den normale blodceller .

Risikofaktorer


I øjeblikket er årsagen til leukæmi kendes ikke , men der er en række risikofaktorer , der øger en persons chancer for at udvikle leukæmi . Disse omfatter : rygning , udsættelse for stråling ( herunder strålebehandling og x-stråler ) , tidligere kemoterapi , benzen eksponering , Down's syndrom og andre arvelige sygdomme . En familie historie leukæmi kan også øge en persons risiko lidt , selvom det er sjældent , ifølge National Cancer Institute .

Symptomer


Fordi blod rejser i hele kroppen , symptomerne på leukæmi er udbredt og variable , ofte afhængigt af hvor langt fremskreden sygdommen er . I nogle tilfælde kan en person ikke har nogen symptomer på alle , og leukæmi er opdaget i en rutinemæssig blodprøve . National Cancer Institute viser de mest almindelige symptomer på leukæmi som træthed , hævede lymfeknuder , uforklarligt vægttab , blødning og blå mærker let , og gentagne infektioner .

Behandlingsmuligheder

Når en person er diagnosticeret med leukæmi , vil han se en onkolog , der vil oprette et team af sundhedspersonale til at bestemme den bedste behandlingsmuligheder . Behandlinger kan variere afhængigt af, hvilken type leukæmi en person har samt hans alder og generelle helbredstilstand. Behandlingsmuligheder omfatter vågent venter ( dvs. venter på at se, om leukæmi vil fremskridt eller gå i remission på eget ) , strålebehandling og knoglemarvstransplantation . National Cancer Institute viser også flere forskellige typer af medicinske behandlingsmetoder , der kan anvendes , herunder kemoterapi , som dræber leukæmi celler , målrettet terapi , der bruger medicin til at blokere væksten af leukæmi celler , og biologiske terapi medicin , der sætter gang i kroppens immunsystem . Ofte vil en kombination af behandlingsformer anvendes.

Side Effects

Med undtagelse af vagtsomme venter , vil alle behandlingsmuligheder for leukæmi har bivirkninger , og disse er andre faktorer , der onkologer skal overveje , når du opretter en behandlingsplan . Almindelige bivirkninger af strålebehandling omfatter kvalme , opkastning , diarré og hudirritation . Knoglemarvstransplantationer kræve forlænget hospitalsindlæggelse , da patienten er i øget risiko for infektion og blødning efter operation , ifølge National Cancer Institute . De mest kendte bivirkninger af kemoterapi er kvalme , opkastning , hårtab og mulige infertilitet . Målrettet behandling kan resultere i hævelse , pludselig vægtøgning , blodmangel , kvalme og muskelkramper . Biologiske behandlinger kan give feber , hovedpine og svaghed . Onkologer skal behandle en patients kræft , mens forvaltningen af bivirkninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------