Position: sygdoms > 3 >

orchidectomy & testikelkræft

   Testikelkræft former i en af de to testikler , som er indeholdt i en sæk af huden kaldet pungen , der hænger bag penis . Testikler udskille kønshormoner og indeholder kimceller , som giver anledning til sæd , de fleste tumorer i testiklerne opstå i kimceller . Testikelkræft er sjælden , men er den mest almindelige kræftform , der påvirker mænd i alderen mellem 15 og 34 . Det er behandlet med en høj succesrate , og flere behandlingsmuligheder findes . Den primære behandling er orchidectomy ; undertiden kaldes orkiektomi , som er kirurgisk fjernelse af de berørte testis .

Symptomer og Diagnose


The Mayo Clinic lister symptomerne på testikelkræft som omfattende udvidelse af testikel , en testikelkræft klumper, smerter i testiklen eller pungen , udvidelsen af bryster , væskeophobning i pungen og achiness af maven og lysken . Det anbefales at søge lægehjælp , hvis nogen af disse symptomer varer ved i to uger eller mere . Læger kan bestille blodprøver og en ultralyd af testikel for at bekræfte en diagnose .

Orchidectomy


Første linje behandling af testikelkræft er orchidectomy eller kirurgisk fjernelse af hele testikel . Saline fyldt proteser testiklerne er tilgængelige og kan være kirurgisk indsættes følgende testis fjernelse . Lymfeknuder i lysken , kan også blive fjernet , enten på samme tid som orchidectomy eller på et senere tidspunkt , hvilket er sket i tilfælde , hvor der er mistanke om, at kræften har spredt sig. Ifølge Mayo Clinic , kan kirurgi være den eneste behandling, der er nødvendige , hvis kræften opdages på et tidligt stadium .

Andre Behandlinger


Patienten kan gennemgå både stråling og kemoterapi i forbindelse med orchidectomy . Kemoterapi lægemidler kan være i form af piller eller injektioner . Da disse stoffer er systemisk , hvilket betyder , at de rejser i hele kroppen, de har til formål at dræbe kræftceller , som kan have spredt sig fra det oprindelige tumor . Den canadiske Kræftens Bekæmpelse beskriver strålebehandling som en ekstern behandling , hvor en stor stråle af stråling er fokuseret direkte på tumor til at dræbe kræftceller . For nogle patienter kan vagtsom venter på at blive den eneste anbefaling efter operationen . Dette vil indebære hyppige besøg til lægen , blodprøver , røntgen og CT- scanninger af underlivet for det første år efter orchidectomy .

Side Effects

Orchidectomy alene kan forårsage kortvarig smerte og kvalme , men ingen varig side virkninger . Lymfeknude fjernelse kirurgi ikke risikerer bryde omgivende nerver , som kan medføre besvær med sædafgang . Bivirkninger af strålebehandling består af træthed , irritation og potentielle infertilitet . Kemoterapi bivirkninger kan omfatte træthed , kvalme , hårtab , øget risiko for infektion og infertilitet . National Cancer Institute , at andre lægemidler ofte bruges til at bekæmpe bivirkninger af kemoterapi .

Overvejelser

Orchidectomy af en testikel , bør ikke resultere i enten impotens eller sterilitet , så længe den anden testikel fungerer normalt . Dog kan både stråling og kemoterapi påvirke sædproduktionen af de resterende testikel , så patienterne er rådet til at overveje sperm bank , hvis de ønsker at få børn i fremtiden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------