Position: sygdoms > 3 >

pancreas cancer

   Pankreatisk karcinom er en type kræft , der kan udvikle sig i pancreas. This er en ondartet svulst , der kan sprede sig til andre områder af kroppen . Kræft er forårsaget af unormal vækst af celler , der ødelægger væv i kroppen . Kræft i bugspytkirtlen må ikke forårsage nogen mærkbar symptomer, indtil kræften er fremskreden

Identifikation


Bugspytkirtlen er et organ , der er omkring seks inches lang og ligger på bagsiden af maven , bag maven . Det forbinder den øverste del af tyndtarmen , kendt som duodenum . Bugspytkirtlen er ansvarlig for udskiller bugspytvæsker og hormoner som insulin . Kræft i bugspytkirtlen er mere almindelig hos kvinder end mænd , og de risici, stiger med alderen og fedme .

Symptomer


Kræft i bugspytkirtlen er ofte svære at opdage , da det ikke kan forårsage signifikante symptomer i de tidlige stadier af sygdommen . Ifølge MedicineNet. com , da betingelsen forskud de mest almindelige symptomer er gulsot ( gulfarvning af øjne og hud ) , smerter i øvre del af maven , smerter i ryggen og smerte , der øger mens du ligger ned . Andre symptomer forbundet med kræft i bugspytkirtlen er opkastning , tab af appetit , vægttab og svaghed .

Årsager


Mens lægerne ved ikke, hvad der specifikt forårsager bugspytkirtlen carcinom ( kræft ) , er det blevet konstateret, at rygning øger risikoen for for at udvikle sygdommen . Ifølge MedicineNet. com , udvikle mennesker, der røg bugspytkirtelkræft 2 til 3 gange oftere end folk , der ikke ryger . Folk , der ryge kan reducere deres risiko for kræft , såsom kræft i bugspytkirtlen , lungekræft og andre alvorlige sygdomme .

Diagnose

For at diagnosticere pancreas karcinom hos patienter , kan lægerne foretage en fysisk undersøgelse og tage en detaljeret sygehistorie . Lægen kan bestille diagnostiske tests , såsom en CBC ( komplet blodtælling ) , urinanalyse og afføring tests . En øvre mave- tarmkanal serier kan også udføres for at give lægen en oversigt over de bugspytkirtlen , når X-stråler er truffet . Andre tests , der kan udføres , er en CT- scanning , en abdominal ultralyd og en endoskopisk ultralyd . Hvis lægen finder en masse , der er mistænkeligt for kræft , kan han udføre en biopsi . Dette er en måde for lægen at bekræfte diagnosen kræft i bugspytkirtlen . En biopsi er et udsnit af væv, som fjernes fra bugspytkirtlen , og derefter undersøges under et mikroskop . En patolog kan bekræfte diagnosen kræft i bugspytkirtlen , hvis kræftceller er til stede .

Behandling

Behandlingen af pancreas cancer kan afhænge af størrelsen af tumor , omfanget af sygdommen og den generelle sundhed i patienten. Kræft i bugspytkirtlen er helbredelig , men kun hvis det findes i de tidlige stadier af sygdommen . Hvis det findes i senere faser , er det meget svært at helbrede . Kirurgi kan udføres for at fjerne en del af eller hele bugspytkirtlen , samt stråling eller kemoterapi for at forhindre spredning af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------