Position: sygdoms > 3 >

radiologi & lungekræft afsløring

   Lungekræft er en terminal sygdom , der primært påvirker lungerne . Dog kan lungekræft sprede sig til andre væv og organer via lymfeknuder eller blodet , hvis ikke opdages tidligt og behandles . Der er flere diagnostiske metoder imaging -teknologi , der bruges af radiologer i afsløring af lungekræft , og de fleste lungekræft er påvist ved rutine røntgenundersøgelse af thorax for andre , før nogen tegn eller symptomer på lungekræft opstår .

Du skal :
Solcreme
. Hat .
SPF tøj .
Levnedsmidler.

Årsager , tegn og symptomer


Rygning er den nr. 1 årsag til lungekræft . Andre årsager omfatter : passiv rygning , asbest , lunge sygdomme som tuberkulose ( TB ) og kronisk skæmmende lungesygdom ( KOL ) , radon eksponering og visse erhverv .

De fleste patienter med lungekræft , ikke oplever nogen tegn eller symptomer , indtil den meget senere stadier af sygdommen . I nogle tilfælde vil patienter oplever en eller flere af de tegn og symptomer på lungekræft , herunder en hoste , der enten er nye eller er blevet værre med tiden ; hoste op nogen mængden af blod , smerter i brystet , der er kedelig , ømme og vedvarende ; åndenød , hiven efter vejret eller hæshed , eller gentage luftvejsinfektioner såsom bronkitis eller lungebetændelse . Hvis du har nogen af disse tegn eller symptomer , søg lægehjælp .

Bryst Radiologi ( X-ray )


Bryst X-stråler er en af de lettest tilgængelige diagnostiske værktøjer. Bryst X-stråler er det første skridt taget i diagnosticering af lungekræft . Denne type af billeder udsætter patienten for små doser af stråling . Disse røntgenbilleder tage billeder af lungerne fra siden , frontal og ryg synspunkter , der afslører tilstedeværelsen af unormal masser . Dog kan X-stråler ikke afgøre, om massen har fundet er kræft ; yderligere testning er nødvendig . Denne supplerende afprøvning vil også bestemme omfanget af eventuelle skader .

Edb Tomatography ( CT )


CT scanninger er forbedret 3-D røntgen producerer tværsnit billeder af området , der scannes , herunder maven , brystet og hoved . Med denne forbedrede 3- D evne , er en CT -scanning langt mere præcis end den typiske røntgen af thorax i påvisning af lungekræft . De billeder af en CT- scanning er så præcis , at den kan påvise specifikke funktioner på tumorer hos patienter med lungekræft , så lægerne bedre at kunne afsløre eventuelle skader og spredning forårsaget af denne terminal sygdom . CT-billeder kan også lokalisere og størrelse af tumorer i lungekræft patienter. Stråling er minimal med en CT -scanning .

Magnetic Resonance Imaging ( MRI )

Denne type af billeddata er produceret af radiobølger , magnetisme og computere til at give meget detaljerede billeder af de områder , der er scannet . CT er ikke så nøjagtigt som MR scanning i afsløring af lungekræft tumortyper , og der er ingen udsættelse for stråling . MR -scanninger bliver mere tilgængelige , men synes at være en meget langsommere proces end CT -scanning . MRIs er også væsentligt dyrere end en CT -scanning . Desuden er særlig beslutning dårligere på MR billeddannelse og vejrtrækningsmonitor kan sløre billeder .

Patienter, som har undergået nogen procedure med implantering af en hjerteklap , pacemaker eller andet metal implantat af nogen art , kan ikke have en MR -scanning . Læger frygter, at magnetisme af maskinen ville fortrænge eller forstyrre disse implanteret udtænker .

Positrom Emission Tomografi ( PET )

Måling metaboliske aktiviteter og væv funktioner , kan PET billedbehandling registrerer, hvor glukose bliver brugt i kroppen . Dette giver lægerne til at skelne mellem godartede ( non-kræft ) tumorer og maligne ( kræft ) tumorer. PET scanning sker ved hjælp af intravenøs ( IV ) radioaktive stoffer , der bevæger sig gennem blodet og tillægger forskellige celler i kroppen producerer en farvet 3- D billede for lægerne at undersøge stofskiftet i væv celler . PET -scanning kan afgøre , hvorvidt en tumor er aktivt voksende og spredning . Hertil kommer , scanninger PET at afgøre den særlige type af celler inden for en bestemt tumor at give detaljerede oplysninger om væksten af sådanne tumorer . Denne metode giver detaljerede oplysninger om lungekræft , og går langt i korrekt diagnosticering og behandling af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------