Position: sygdoms > 3 >

retrograd amnesi og kræftbehandling

   Retrograd amnesi er en form for hukommelsestab , hvor en person kan ikke huske noget , der fandt sted før en traumatisk begivenhed . Den traumatiske begivenhed kan være en ulykke , grov skade på nervesystemet eller bivirkninger af stærk medicin eller giftige stoffer , der påvirker nervesystemet . Folk , der lider af retrograd amnesi kan have svært ved minder om tidligere lært information. Selvom sjælden , kan retrograd amnesi opstå efter kræftbehandling

Årsager til Amnesia


Det limbiske system i hjernen er ansvarlig for lagring af oplysninger og hente de lagrede erindringer . Det limbiske system omfatter områder i hjernen , såsom amygdala , hippocampus og dele af cortex . Disse organer ikke blot hente minder, men er også ansvarlige for driften af det endokrine system og koordinering af følelser og motivation .

Symptomer på Amnesia


Der er mange forskellige måder, hvorpå hukommelsestab kunne manifestere sig . Det mest typiske symptom er den manglende evne til at huske tidligere lært information. Afhængig af omfanget af skaden modtaget af hjernen , kan sværhedsgraden af hukommelsestab forskellige . Selvom sjælden , er det muligt, at i nogle tilfælde amnesi kan også påvirke evnen til at lære nye oplysninger eller færdigheder. De skader modtages af hjernen kan ses i magnetisk resonans billeddannelse .

Forholdet mellem retrograd amnesi og Kræft


Der er tilfælde, hvor kræft behandlinger har været traumatisk for patienten og har påvirket hjernebarken ved at forårsage midlertidige retrograd amnesi . Kræftbehandlinger kan øge forvirringen , og retrograd amnesi er forud mild frontal hovedpine . En MRI i sådanne tilfælde normalt viser læsioner på den forreste cortex . Kræftbehandling kan også forbedre postgadolinium , som udløser retrograd amnesi .

Behandling af glemslen

Selvom amnesi er forårsaget af kræft behandling, behandling af hukommelsestab selv afhænger regelmæssig psykoterapi og kognitiv terapi . Patienten vil have regelmæssige møder med en psykoterapeut , der forsøger at bruge forskellige psykologiske teknikker , som kan fremme kommunikationen og give en større indsigt i de problemer, som patienten oplever . Kognitiv terapi fokuserer også på tanker og dysfunktionelle tænkning . I nogle tilfælde kan familieterapi også bruges , men dette er et relativt nyere fagområde

Overvejelser

Kosttilskud kan hjælpe behandle hukommelsestab , også . Men når en person lider også af kræft , skal han tage visse forholdsregler . For eksempel er DHEA en vigtig næringsstof , der kan hjælpe helbrede hjernen og lad det for at genoptage normal funktion af processerne i hukommelsen hentning. Dog skal en person med cancer ideelt set ikke forbruge DHEA . Pregnenolon er en anden sådan tillæg , der kan hjælpe i behandlingen af hukommelsestab , men kræftpatienter må ikke tage det heller.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------