Position: sygdoms > 3 >

screening for brystkræft forskning

   Screening er gang med at teste en patient for brystkræft , før hun udviser nogen tegn på sygdommen . Indtil 202C mange læger opfordres kvinder til at gennemgå screening tidligt og ofte , i november 202C dog frigivet den amerikanske Forebyggende Services Task Force en henstilling nedslående kvinder under 50 fra at have en mammografi , citerer en mangel på dokumenterede fordele . Der er ingen sikker konklusion , at visse former for screening eller en bestemt screening alder kan forhindre en kvinde fra at dø af brystkræft , men det er op til enhver kvinde og hendes læge til at vurdere risici og fordele for sig selv .

fælles Typer af Screening


To fælles screeningstest er kliniske bryst eksamener og mammografi . En klinisk brystundersøgelse udføres af en læge , der føler bryst og søger efter klumper ved berøring . Mammografi er gravid x-stråler , som kan hjælpe lægerne at finde klumper de ikke kan føle eller se . De normalt arbejder bedre for kvinder over 50 , fordi brystvævet mister massefylde som den alder tumorer er lettere at få øje på hos ældre , mindre tætte væv . Af denne grund kan testen ikke er overbevisende , når de udføres på kvinder yngre end 50 eller kvinder med tæt brystvæv .

Avanceret Screening


Som en mammografi , en MR-scanning ( magnetisk resonans scanning ) test skaber en visuel kort over bryst . MRIs bruge en magnet og radiobølger i stedet for x-stråler , nogle gange giver lægerne at få øje på tumorer en mammografi ikke kan samle op. Tissue prøveudtagning er en anden form for opfølgning test , hvor cellerne er fjernet fra brystet og undersøgt for kræft vækst . Læger indsamle væske gennem brystvorten med en anordning, der ligner en brystpumpe eller ved at indsætte en nål eller kateter inde i brystet og tegning ud celler til undersøgelse .

Den amerikanske forebyggende Services Task Force 203C/h2 > Denne task force , indkaldt af det amerikanske Department of Health og Human Services , anbefales kvinder har en mammografi hvert andet år , fra alderen 50 til 74 . Deres resultater angiver mangel på dokumentation for fordel eller risiko for mammografi hos kvinder ældre end 75 , af kliniske bryst eksamener for kvinder 40 eller ældre , og for at bruge MR i stedet for mammografi . Disse resultater gav anledning til en national debat blandt læger , patienter og kræftforskere , hvoraf mange tror fuldt og fast på fordelene ved tidlig og hyppig screening . Dilemmaet ligger i en mangel på solid dokumentation ene eller det andet. Velrenommerede forsknings- organisationer som National Cancer Institute skal sige , at kliniske forsøg har endnu at bevise , at screeningstest nedsætter en kvindes risiko for at dø af kræft . Men for at en kvinde, hvis screening fanget en kræftsvulst fast , før det spredes , screeningen utvivlsomt bidraget til at redde hendes liv

Screening : . Hvad er risikoen


Mulighed for screening omfatter forsøg , der genererer falske positiver , hvilket ekstreme følelsesmæssige stress og unødvendige yderligere test en patient måske ikke have råd til . Ifølge National Cancer Institute , almindeligvis MRIs producere unormale resultater uden tilstedeværelse af kræft . Falsk negative test er også muligt --- faktisk savner mammografi en ud af fem kræftformer . Da x-stråler , der anvendes i mammografi brug stråling , er der også en fare for at udvikle brystkræft . En kvinde og hendes læge bør overveje hvert af disse risici , når der træffes beslutning om screening

Screening : . Hvad er fordelene

Ifølge Dr. Robert Truog fra Harvard Medical School , screening kvinder alderen 39 til 49 kan skære deres chancer for at dø af brystkræft med 15 procent . Kræft udvikler i etaper , og hvis det er opdaget i de tidligste faser ( 0 og I), American Cancer Society projekter en 100 procent på fem år overlevelsesraten . Denne sats falder til 57 procent for stadium III og kun 20 procent for trin IV . Kvinder og deres læger bør nøje overveje disse procentsatser mod mulige risici .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------