Position: sygdoms > 3 >

Hvilken virkning har en Solariet har på din krops isotoper ?

   Tanning er en almindelig praksis for mange mennesker. Leder tan anses af mange for at vises " sundt ", mens blege mennesker opfattes som " sygelig ". At rette dette folk ofte bruger solarier . Garvning vil nå målet om at gøre dig til at se solbrændt , men det har nogle konsekvenser , som kan være i strid med den " sunde " moniker . Isotoper er grupper af atomer af samme type , og de er roden til mange af de problemer der er forbundet med UV- stråler

ultraviolet lys.


Den del af lyset , der får huden til at tan ( og brænde ) fra eksponering kaldes " ultraviolet lys . " De stråler er ikke synlige for det menneskelige øje . Energi som lys og lyd er målt i " bølgelængder . "Det er afstanden mellem to toppe i en bølge. bølgelængde bestemmer farven på lyset , og om en bølge af energi er synlig eller akustisk ( eller ingen ) . Ultraviolet bølger er kortere end synligt lys bølger .

hudfarve ændringer


Når huden udsættes for ultraviolet stråling er der cellulære forstyrrelser . At afbrydelse af cellerne ( og mere specifikt isotoper i cellerne ) er ansvarlig for den hudfarve ændrer sig. Kortvarig eksponering for ultraviolette stråler kan forårsage nogen skade . Længere tids påvirkning kan forårsage mild skade og efterlade en person " garvet ". Længere eksponering kan forårsage mere ekstreme cellulære forstyrrelser og den røde farve, og andre virkninger af en solskoldning .

Fordele ved Ultraviolet Eksponering


Mens ultraviolet påvirkning kan give nogle negative effekter , der er positive , også . For én ting , har brug for mennesker D-vitamin for at overleve . Kroppen producerer D-vitamin fra eksponering for ultraviolette stråler . Hertil kommer, at visse hudsygdomme som eksem , kan behandles ved kontrolleret udsættelse for ultraviolet lys . Virksomhed en ultraviolet behandlingsregime for enhver helbredstilstand skal godkendes af og overvåget af en læge , selv om .

Free Radicals

Når ultraviolette stråler interagerer med levende væv , de rip ioner væk fra atomer . Det er, hvordan de forvolder skade på din isotoper . Det har en effekt af drab nogle typer af bakterier . Men for mere komplicerede livsformer , ligesom mennesker , skaber dette noget der kaldes "frie radikaler ". Frie radikaler er grundlæggende ustabile atomer og de betragtes af forskere og den medicinske samfund til at være en af årsagerne til kræft .

Immunsystemet ændringer

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen , udsættes for ultraviolette stråler påvirker immunsystemet . De siger , at denne stripping væk af ioner forårsager ændringer i både distribution og aktivitet af celler i kroppen , der er ansvarlige for at udvikle immunrespons . Det gør en person mere modtagelig for infektioner . For eksempel siger de, at det kan forårsage reaktivering af herpes simplex virus ( der forårsager " forkølelsessår " ) .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------