Position: sygdoms > 3 >

alternative forlængelse af telomerer

   Alle raske somatisk ( nonreproductive ) celler undergår en proces, der kaldes degeneration i et ophør af replikation . Udødelig celler ikke undergår konstant telomer forfriskning og aldrig stoppe kopiere . En metode til forfriskning er alternativ forlængelse telomerer

telomerer


telomerer er en gentagen sekvens af basepar i slutningen af kromosomer . , der fungerer som et loft, for at forhindre tab af relevante genetiske information under replikation . I løbet af en celles liv , langsomt længden af telomerer reduceres med 40 til 200 basepar pr replikation .

Hayflick Limit


Cellular replikation fortsætter indtil telomer er forkortet til 5. 000 til 8. 000 basepar , på hvilket tidspunkt cellen har nået sin " Hayflick grænse . " Selv om disse celler kan leve i lang tid , de ikke længere formere sig.

Alternative Forlængelse af telomerer


Alternativ forlængelse af telomerer ( ALT ) er et fænomen , der opstår i telomerase-negative celler . Telomerase , et enzym , som findes naturligt i fosterceller og stamceller , konstant opdaterer telomer længde , uanset antallet af replikationer , rendering disse celler udødelig , eller altid i stand til at formere sig. ALT celler , dog ikke indeholder telomerase . ALT celler har en usammenhængende telomer længder fra ekstremt korte til meget lange . Trods deres forskellige telomer længder , forbliver ALT celler udødelig ved homogent rekombination med andre kromosomer i cellen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------