Position: sygdoms > 3 >

bivirkninger af kemoterapi for lungekræft

   Forskellige typer af behandlinger anvendes til behandling af lungekræft , afhængig af typen af de involverede tumor og en patients individuelle tilstand . Kemoterapi er generelt bruges til behandling småcellet lungekræft , som ofte har spredt af den tid, det er diagnosticeret . Det er også anvendes til ikke-småcellet lungekræft , men kan ikke være lige så effektiv . Kemoterapi behandling for lungekræft som regel kombinerer mindst to lægemidler , som hver især kan give sin egen bivirkninger

Årsager


Kemoterapi lægemidler anvendes , fordi de dræber kræftceller og i sidste ende mindske smerter , forbedre livskvaliteten og forlænge livet for nogle mennesker, der har lungekræft . Da disse stoffer opstillet noget hurtigt delende og hurtigt voksende celler , de også dræbe hurtigt voksende ikke-kræft celler i kroppen , såsom blodlegemer , celler findes i rødderne af håret , og dem denne linje fordøjelseskanalen. Det er grunden til bivirkninger er almindelige .

Typer


Kvalme , opkastning , diarré , sår i munden og andre problemer med fordøjelsessystemet kan forekomme med visse kemoterapi behandlinger . Anæmi ( nedsat antal røde blodlegemer ) er fælles med kemoterapi behandling for lungekræft og i sidste ende vil medføre træthed og andre problemer såsom mental forvirring ( " brain fog ") , hvis ubehandlet . Deres hvide blodlegemer kan også nedsættes , hæve din risiko for at få en infektion . Når blodlegemer er beskadiget , kan usædvanlige blå mærker og blødning forekomme . Nogle kemoterapeutiske stoffer target hårceller , og resultatet er i hvert fald delvis hårtab . Håret gror ud igen , så snart behandling er ophørt .

Tidsramme


Anæmi , kvalme , øget risiko for infektion , træthed og hårtab er nogle af de bivirkninger , der opstår kort tid efter behandlingen begynder . Nogle af de langsigtede bivirkninger ved kemoterapi for lungekræft kan omfatte fertilitetsproblemer , skader på hjertet og øget risiko for at udvikle andre former for kræft , som f. eks blodkræft ( leukæmi ) .

Forebyggelse /Løsninger

Anti-kvalme medicin såsom ondansetron ( mærke Zofran ) og beroligende midler såsom lorazepam ( Ativan ) er undertiden givet på forhånd af kemoterapi for at hjælpe med at forebygge kvalme og opkastning , der følger nogle lungekræft behandlinger .

Epoetin alfa , en syntetisk form af erythropoietin , et hormon i kroppen , der stimulerer væksten af nye røde blodlegemer , er normalt gives til alle, der bliver anæmiske på grund af kemoterapi . Hvide blodlegemer kan opretholdes med et lægemiddel kaldet G-CSF , eller Neupogen . Der findes ingen behandling for at forhindre hårtab på grund af kemoterapi , men indtil håret gror ud igen , nogle mennesker vælger at bære parykker , hatte og tørklæder og arbejde med en frisør for at finde en stil, der vil bidrage til at kompensere for midlertidige tab af hår .

Overvejelser

Selv om det kan være vanskeligt at selv tænke på mad , meget mindre spise , mens der lider bivirkninger som kvalme , der påvirker mave- tarmkanalen , at opretholde en sund diæt under behandling med kemoterapi hjælper folk med lungekræft får det bedre, forblive stærke og har nok energi fra dag til dag . Læger , sygeplejersker og diætister kan give tips og strategier for at opretholde vægten og få nok protein og andre vigtige næringsstoffer i hele kemoterapibehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------