Position: sygdoms > 3 >

effekterne af kemoterapi på nyrer og blære

   kemoterapeutiske stoffer er stoffer , der er målrettet og dræber hurtigt delende celler og bruges til behandling af kræft . Disse lægemidler kan dog påvirke normale celler i hele kroppen . Fordi nyrer og blære , funktion dele af urinvejene , til at filtrere og fjerne affald fra blodet , de er særligt modtagelige over for skader . Der er flere kemoterapeutiske stoffer , herunder methotrexat , cisplatin , mytomycin -C og cyclophosphamid , der er kendt for at forårsage skader på nyrer og blære .

Nyretoksicitet


Nedsat ( nyre ) toksicitet , også kaldet nefrotoksicitet , opstår , når cellerne i nyrerne dør , der krænker nyrerne ' funktionen . Hvis venstre ubehandlet , kan dette resultere i nyresvigt og død . Renal toksicitet kan være forårsaget direkte af kemoterapi agenten , da det forårsager død nyre celler. Da cellerne dør , kan nyrerne ikke fungere med fuld kapacitet , så affald i blodbanen .

kemoterapeutiske stoffer kan også forårsage nyretoksicitet af vragrester fra en opdeling af kemoterapi narkotika blokere nyre rør og indsamle kanaler . Denne blokering hæmmer udskillelsen af affaldet , derfor gøre det muligt medicin til at blive længere i kroppen , der forårsager mere toksicitet .

kemoterapeutiske stoffer kan også indirekte kan forårsage nyretoksicitet ved tumorcellerne frigives store mængder af ioner og metabolitter , når de dør . Dette celleaffald kan resultere i en blokering af rør , der fører ind i eller ud af nyrerne , hvilket resulterer i nedsat funktion og toksicitet .

hæmoragisk cystit


hæmoragisk cystit , er det diffuse ( spredning ) betændelse i blæren resulterer i hæmaturi ( blod i urinen ) og blæresmerter . Kemoterapi narkotika , især cyclofosfamid og ifosfamid , er opdelt i kroppen og udskilles gennem urinvejene systemet .

urin, der er gemt i blæren indeholder rester fra den kemoterapeutiske stoffer , der irriterer epitel (hud ) celler i blærevæggen . Cellerne så skifte ham ud , der forårsager betændelse og foring af blæren vokser tyndere . Dette resulterer i dannelsen af mavesår , der fører til blødning og smerte .

sekundære maligniteter


Behandling med visse kemoterapi stoffer kan føre til dannelse af sekundære maligniteter , hvilket betyder nye tumorer . Patienter, der får cyclophophamide , for eksempel , har en 4- fold øget risiko for at udvikle blærekræft . Udvikling af sekundære tumorer kan forekomme overalt fra måneder til mange år efter administration af behandlingen . Det er derfor vigtigt , at fortsætte opfølgningen overvågning , ikke kun at være sikker på oprindelige kræft ikke vender tilbage , men også for at være sikker på nye tumorer i blæren eller nyre ikke forekommer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------