Position: sygdoms > 3 >

epidemiologi & lungekræft

   Epidemiologi er studiet af forekomsten og fordelingen af sygdom . Forskere undersøger forekomsten af lungekræft i særlige grupper og vurdere sammenhængen mellem lungekræft med adfærdsmæssige, sociale og miljømæssige faktorer

Historie <. /h2 > I 1954 udgav Dr. Richard Doll og Tony Bradford Hill lokaliteten papiret i British Medical Journal forbinder rygning med lungekræft . Ved at undersøge rygevaner på 34. 000 britiske læger , viste de en dosis-respons sammenhæng mellem antallet af cigaretter røget og øget dødelighed som følge af lungekræft .

Nyere undersøgelser


Epidemiologiske undersøgelser offentliggjort af USA's Environmental Protection Agency i 1993 , viser , at eksponering for passiv rygning er en risikofaktor for lungekræft .

Radon


Den første store omfattende undersøgelse af forholdet mellem radon og lungekræft begyndte i 1973 i Iowa . Denne undersøgelse viste, at kvinder med kumulativ radon eksponering har højere satser for lungekræft .

Beliggenhed


Ifølge Medicine World hjemmeside , Skotland og Wales har de højeste rater af lungekræft i verden . I USA er de højeste tal i de nordlige byområder og langs den sydlige kyst fra Florida til Texas .

Spekulation

I betragtning af at rygning er faldet , epidemiologer på Johns Hopkins University forventer , at lungekræft satser vil falde så godt. De forventer, at faldet vil flade ud omkring 2030 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------