Position: sygdoms > 3 >

er blindhed en slutstadiet effekt af tyktarmskræft ?

   Når fanget tidligt , kan en patient , der lider af kræft i tyktarmen har en forventet levetid på op til fem år . Det er vigtigt, at alle får en regelmæssig kolon eksamen efter 50-års alderen , således at denne sygdom kan blive fanget i de tidlige faser , hvis det er til stede i kroppen . Da hver etape af tyktarmskræft udvikler sig, den forventede levealder falder . Hvis du udstiller nogle af symptomerne på tyktarmskræft , bør du blive undersøgt hurtigst muligt

Colon Cancer


Når maligne celler form inden tyktarmen kaldes det tyktarmskræft . Folk , der er mest udsatte for at udvikle tyktarmskræft omfatter personer over 50 år gammel , alle, der har en historie af kræft i familien , og dem, der har haft polypper ( bugnende væv ) i tyktarmen i fortiden . En person med Crohns sygdom , eller som har oplevet sår på indersiden af tarmene kan være mere tilbøjelige til at udvikle tyktarmskræft .Sværhedsgraden af tyktarmskræft er kategoriseret i fem faser: fase 0 , fase I , fase II , trin III og trin IV

Symptomer


. Symptomer forbundet med coloncancer omfatte blod i afføringen , forstoppelse , diarré , mavekramper , ekstrem træthed , uforklarligt vægttab , gas smerter og opkastning, ifølge National Cancer Institute .

Faser


Stage 0 af tyktarmskræft er , når kræften er kun i den indvendige foring af tyktarmen . Ninety- fem procent af befolkningen diagnosticeret med tyktarmskræft paa nuvaerende tidspunkt har en overlevelsesprocent på fem år , i henhold til Merck online medicinsk ordbog .fase I er , når kræften spreder sig til en muskel i tyktarmen . Halvfems procent af patienter diagnosticeret med stadium I tyktarmskræft vil overleve op til fem år .Når kræft breder sig til muskler og det yderste lag af de store tarme , de Patienten er i fase II af tyktarmskræft . Den procentdel af disse diagnosticeret med stadie II tyktarmskræft , som overlever i fem år varierer fra 55 til 85 .fase III er, når kræften har spredt sig til lymfeknuder gennem det ydre lag af tyktarmen . Kun 20 procent til 55 procent af fase III-patienter overlever i fem år .Den sidste fase af tyktarmskræft er trin IV , og kun 1 procent af patienterne inden for denne fase vil overlever i fem år. På det tidspunkt har kræft spredt sig til andre organer såsom lunger , lever eller æggestokke .

Metastatisk Cancer og Blindness

Metastatisk kræft er en type kræft , der kan invadere andre områder af kroppen , herunder hjernen . Når hjernen er angrebet af disse kræftceller , kan det medføre symptomer som vaklen, hovedpine , kramper , og blindhed .Institut for Medicinsk Onkologi i Indien , at en metastatisk hjerne masse typisk er forbundet med systemisk kræft andre steder i kroppen .

Kræft Medicin og Blindness

Bevacizumab bruges sammen med anden medicin til behandling af patienter med metastatisk carcinom i colon eller rectum , ifølge Mayo Clinic hjemmeside . " Bevacizumab er et stof , der hjælper kroppen med at bekæmpe kræft , " hjemmesiden siger , tilføjer : "Det forhindrer vækst af visse typer af blodkar til kræftcellerne . Dette medvirker til at mindske væksten af kræftceller ved at udsulte de celler af næringsstoffer , der er nødvendige for at vokse . "Bevacizumab kan forårsage mange alvorlige bivirkninger , herunder gastrointestinal perforation , langsom heling af sår , fatal blødning , højt blodtryk , og nervesystemet forstyrrelser , som kan omfatte hovedpine , kramper eller blindhed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------