Position: sygdoms > 3 >

forbrugeroplysninger om uv lys

   En UV- lys er en kunstigt lys , der udsender ultraviolette stråler , der ofte bruges som et alternativ til sollys . En forbruger skal være opmærksom på de anvendelser, for sådan belysning og de farer, der er forbundet med det

Bruger


UV lys er almindeligt fundet i solarier og sol værelser . Folk bruger disse steder til at erhverve en kulør uden sol eksponering . Mens UV lys er forbundet med garvning , har de også været kendt for at øge mængden af D-vitamin i kroppen , hvilket kan skabe en følelse af velvære og lindre symptomer på depression .

Aging


Ultraviolet stråler har vist sig at skade huden på forskellige måder . Brug af disse lys på en regelmæssig basis , kan få huden til at blive meget tør og skrøbelige som følge af kollagen nedbryde i huden . Dette giver en person udseende af at være ældre end de er .

Kræft


Der er en sammenhæng mellem overdreven udsættelse for UV- stråler og malignt melanom , en form for hudkræft . Andre hudkræft knyttet til UV lys omfatte basalcellekarcinomer og pladecellekræft hudkræft . Forbrugerne bør bruge disse lys på deres egen risiko .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------