Position: sygdoms > 3 >

hvad betyder " AUC "i kemoterapi ?

   Kemoterapi er designet til at dræbe kræftceller . Men når den når en høj koncentration i kroppen, det kan begynde at angribe normale , sunde celler . Det er derfor meget vigtigt at overvåge niveauet af kemoterapeutiske stoffer i blodet . Arealet under kurven ( AUC ) er en matematisk metode til måling af stofkoncentrationer

arealet under kurven


Den " kurve . "Som nævnt i AUC er kurven på en koncentrations- versus-tid graf . Koncentrationen af et stof i patientens blod afbildes mod det tidspunkt, hvor prøven blev taget . Arealet under kurven er målt med grundlæggende calculus .

Calvert Formula


Den Calvert formel er almindeligt anvendt til at bestemme den bedste dosis af kemoterapeutiske stoffer til en patient . Det hedder , at dosis er lig med den ønskede AUC ganget med patientens glomerulære filtrationshastighed ( GFR ) . GFR er et mål for hvor hurtigt en patient fjerner stof fra hans krop .

Klinisk Bruger


Den Calvert formel bruges til at bestemme dosis af kemoterapi narkotika , såsom 5- fluorouracil og carboplatin . AUC er der en hurtig mål for , hvor meget af lægemidlet en person har været udsat for i en given tid . Holde AUC inden for et defineret interval hjælper med at begrænse de farlige bivirkninger af kemoterapi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------